Zoekplaatje

0245495_zoekplaatje_45-2022.jpg
.

OMMEN – De fotowerkgroep van het Cultuurhistorisch Centrum vraagt uw hulp bij het beantwoorden van vragen over deze foto. Deze is ook te zien op de website: www.museum-ommen.nl, klik op Historisch Archief en dan op: zoekplaatje.

De Sint is nog niet uit het land en daarom deze keer nog een foto uit vroegere tijden, waarbij de aanwezigheid van de roetveegpiet nog niet gebruikelijk was. De foto is gemaakt in supermarkt ‘de Nieuwe Weme’, destijds gevestigd op de Markt. De werkgroep wil graag de namen weten van de Piet en de twee kinderen en vraagt zich af of de foto misschien in 2004 is gemaakt.

Reacties kunnen worden gestuurd naar: info@museum-ommen.nl onder vermelding van zoekplaatje 45-2022 of in de bus worden gedeponeerd bij de Molen den Oordt nummer 7 in Ommen. Op dat adres kunnen belangstellenden op donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur het fotoarchief inzien en zijn er vrijwilligers aanwezig om meer duidelijkheid omtrent ‘Ommer’ stambomen te geven. Ook kan men thuis het fotoarchief in zien via www.cco-collectiebank.nl en op de website www.museum-ommen.nl.
De werkgroep is blij met de reacties op zoekplaatje 44-2022. De twee juffen zijn beide van een naam voorzien door de heren Herman van Elburg en Jan Makkinga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.