Zoekplaatje

0244852_zoekplaatje_44-2022.jpg
.

OMMEN – De fotowerkgroep van het Cultuurhistorisch Centrum vraagt uw hulp bij het beantwoorden van vragen over deze foto. Deze is ook te zien op de website: www.museum-ommen.nl, klik op Historisch Archief en dan op: zoekplaatje.

Deze week een foto van de bewaarschool – de voorloper van de kleuterschool – gemaakt in 1950. De school was gevestigd op het Kerkplein achter de Hervormde kerk. Bij de werkgroep zijn slechts twee namen bekend. De leden zouden ook graag de overige namen willen invullen. Wie zijn de twee juffen links en rechts? En wie zijn de kinderen: v.l.n.r. nr. 1, nr. 2, nr. 4 t/m 10 en nr. 12?

Reacties kunnen worden gestuurd naar: info@museum-ommen.nl onder vermelding van zoekplaatje 44-2022 of in de bus worden gedeponeerd bij de molen Den Oordt nummer 7 in Ommen. Op dat adres kunnen belangstellenden op donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur het fotoarchief inzien en zijn er vrijwilligers aanwezig om meer duidelijkheid omtrent ‘Ommer’ stambomen te geven. Ook kan men thuis het fotoarchief in zien via www.cco-collectiebank.nl en op de website www.museum-ommen.nl.
De werkgroep dankt van mevr. Pel en haar dochter Diederike, voor de reactie op de zoekplaatjes 43 en 33 en H.v.d Heide voor informatie over het zoekplaatje 40.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.