Vooral oud-Ommenaren tonen interesse voor een bouwkavel in Vlierlanden

SAMSUNG CSC

OMMEN – Hij woonde tot zijn 27ste in Ommen, waar hij geboren en getogen is. Maar omdat veel van zijn vrienden in Zwolle woonden, verhuisde hij naar de provinciehoofdstad. Inmiddels heeft Frank Schuurman samen met Linda Wispels twee jonge kinderen en overweegt hij een terugkeer naar Ommen. Donderdagmiddag behoorden zij tot de vele geïnteresseerden tijdens de informatiebijeenkomst over de uitgifte van 43 bouwkavels in de nieuwbouwwijk Vlierlanden.

“Ik heb jarenlang de drukte van de stad opgezocht, maar ik ben nu wel toe aan de rust van mijn oude woonomgeving”, aldus Frank. “Ommen is een mooie plek voor opgroeiende kinderen. We zijn al een tijdje op zoek naar een geschikte woning, bij voorkeur één die we, met het oog op de toekomst van onze kinderen, duurzaam kunnen bouwen of verbouwen.” De nieuwe kavels in Vlierlanden passen precies in dat plaatje, vinden ze. “Het is een mooie locatie. Ruim van opzet met veel groen”, zegt Linda.
Ze vinden het een pluspunt dat de toewijzing van de kavels niet uitsluitend door loting tot stand komt, maar ook door het tonen van betrokkenheid bij de planontwikkeling. De toewijzing wordt nu mede bepaald door een puntensysteem waarbij geïnteresseerden meer kans maken door bijvoorbeeld informatiebijeenkomsten te bezoeken en mee te werken aan enquêtes. Een mooi systeem, waar je zelf ook invloed op kunt uitoefenen”, aldus Frank.

Opvallend druk

Het stel uit Zwolle is bepaald niet de enige die belangstelling heeft voor een bouwkavel in Vlierlanden. Het was donderdagmiddag en -avond erg druk tijdens de inloopbijeenkomst in de ontvangsthal van de Carrousel. Onder hen bevonden zich opvallend veel voormalige Ommenaren die willen terugkeren naar hun vroegere woonplaats. “Ja, de belangstelling is groot, dat merken we ook vandaag weer”, constateert Ingrid van Bergenhenegouwen, communicatiemedewerker Wonen in Ommen. “Zeker als je bedenkt dat er vanmiddag ook nog een WK-voetbalwedstrijd wordt uitgezonden.” De gemeente heeft belangstellenden al eerder geïnformeerd via nieuwsbrieven en het woonteam van de gemeente heeft een groepsapp aangemaakt voor mensen die interesse hebben voor een twee-onder-een-kapwoning. “Want als je samen op een kavel aan de slag wilt, is het handig als je een partij vindt met ongeveer dezelfde wensen”, aldus Van Bergenhenegouwen.

Doorstromers

De 43 te vergeven kavels, waarop kopers zelf een eigen woning kunnen bouwen, omvat mogelijkheden voor 25 vrijstaande woningen en 18 twee-onder-een-kapwoningen. Belangstellenden kunnen kiezen tussen een kavel in het hart van de wijk of meer in het groen, met het centrum van Ommen op fietsafstand. “De kavels zijn vooral interessant voor doorstromers op de woningmarkt”, denkt projectleider Feddo Zielstra. “Mensen die een huis te verkopen hebben, kunnen de bedragen waar het hier om gaat meestal wel opbrengen. Toch hebben we heel bewust ook een groep kavels specifiek geschikt gemaakt voor starters, met mogelijkheden voor woningbouw rond de 250.000 euro. Deze komen volgend jaar op de markt.” De inschrijving start op dinsdag 5 december en sluit op 23 december. Dan weten de betrokkenen of ze kunnen gaan bouwen in fase 2c en 2d van Vlierlanden. Specifieke informatie over de opzet van Vlierlanden en de manier van inschrijven staat op www.woneninommen.nl

Tekst/Foto: Hans Keesmaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.