Voetbal Regio Dalfsen

0246300_IMG_2134_1.jpeg
Op een glibberig veld in Meppel pakt Nieuwleusen zeer terecht de volle winst.

 

ASC’62 gelijk tegen Zwolsche Boys

In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop speelde ASC’62 thuis op kunstgras tegen Zwolsche Boys met 2-2 gelijk. In een door de weekste wedstrijd werd met 3-2 uit verloren uit tegen DVC Dedemsvaart. Zwolsche Boys is geen onbekende voor de Dalfsenaren. De afgelopen twintig jaar werd zeven keer een thuiswedstrijd gespeeld. Hiervan ging er niet één verloren. De tegenstander is al vele jaren een stabiele factor in deze derde klasse. ASC’62 startte voortvarend. Er werd veel druk gezet en dat resulteerde na twintig minuten spelen in een 1-0 voorsprong. Op aangeven van Tom Pierik schoof Ruben Zielman de bal in het doel. ASC’62 bleef de bovenliggende partij maar vlak voor de rust viel toch de gelijkmaker. Uit een corner kopte Jens Prins snoeihard binnen. Ruststand 1-1. Onmiddellijk na de hervatting had Niloy Haroen de thuisploeg op voorsprong kunnen brengen. Maar schot raakte de lat en ook de rebound ging net naast. Er volgende daarna een gelijk opgaande wedstrijd met een goed aanvallend spelend ASC’62. Toch kwamen de gasten in de 64e minuut tegen de verhouding op voorsprong door een doelpunt van Lennart Prins. ASC’62 bleef druk zetten en circa tien minuten voor tijd dook Chiel Pasman plotseling voor de keeper op en schoot met binnenkant voet raak (2-2). ASC’62 ging nog wel voor de volle winst en had deze gezien het spel ook moeten pakken maar gescoord werd er in de resterende tijd niet meer. Eindstand 2-2.

SV Dalfsen gaat lekker de winterstop in

Dalfsen speelde de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen SVBO uit Barger Oosterveld. Gezien de stand betrof het een typische middenmootwedstrijd tussen de nummers zeven en acht van de eerste klasse E. Dalfsen startte uitstekend en voordat SVBO doorhad dat de wedstrijd begonnen was lag de 1-0 er al in door Vince van den Anker. De tweede goal voor Dalfsen volgde al snel, maar Romke Brasjen scoorde uit buitenspelpositie, dus ging het feestje niet door. Sam van den Anker deed het kort erna beter en dit doelpunt telde wel (2-0). SVBO was ondertussen wakker geworden en nam meer en meer het initiatief. Toen een hoge voorzet door Mark Knol de 16 werd weg gestompt zag de scheidsrechter hier een overtreding in, Knol raakte volgens de leidsman niet alleen de bal maar ook de man; gele kaart en penalty. Knol stopte de penalty zodat er toch met 2-0 werd gerust. Kort na de hervatting scoorde Jeroen Kamphuis de 3-0 en hiermee was de wedstrijd min of meer gespeeld. SVBO deed nog iets terug maar waar heel Dalfsen en SVBO dacht dat het een buitenspeldoelpunt was negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal van de grensrechter en keurde de goal goed. Het slotakkoord was voor Dalfsen waarbij Vince van den Anker de bal perfect klaar legde voor Luc van der Vegt die onberispelijk binnenschoot. Eindstand 4-1. Met deze uitslag gaat Dalfsen lekker de winterstop in en kan het zich op gaan maken voor het trainingskamp in het warme Spanje.

Collectieve offday Hoonhorst

Hoonhorst speelde uit tegen Broekland en verloor met 5-1. Zonder de afwezige Kristan Mulder en geblesseerde spelers Tijmen Bovenmars en Jens Eggens begon Hoonhorst in tegenstelling tot vorige week, toen het na vijf minuten al 0-2 stond, voortvarend. Al na drie minuten kwam de snelle Joey Kroes door op links en vond met een voorzet de vrij staande Youri van Mourik die hard net onder de lat het doel trof (0-1). Positief en nu de lijn van vorige week (2e helft) doortrekken zullen de meegereisde toeschouwers gedacht hebben. Met wat meer opportunisme en messcherp verdedigen op eigen helft zou dit goed moeten kunnen. Bij het eerste echte gevaar van Broekland was na een klein kwartier raak. Door een moment van niet resoluut verdedigen in het strafschopgebied kon de linkerspits in de korte hoek raakschieten (1-1). En vanaf toen was het Broekland dat de bovenliggende partij was. Met meer energie dan Hoonhorst en naar hartenlust opbouwen, die ruimte kreeg de thuisploeg. En van scherp verdedigen was bij Hoonhorst al helemaal geen sprake. Na een ruim half uur moest Maikel Meijer het spel geblesseerd verlaten. Dit betekende dat spits Joey Kroes een linie ging zakken en Tim van ’t Oever in de spits kwam te spelen. En vanaf dat moment was het gebeurd met Hoonhorst. Ruststand 1-1. Na de hervatting het helemaal over en werd er collectief gefaald. Broekland kwam al snel op 2-1. Toen een foutieve inspeelbal van Dion Diepman met een snelle counter de 3-1 inluidde, was de wedstrijd gespeeld. Bij de 4-1 vergat de anders zo zekere doelman Mike Damman in te grijpen en de 5-1 was er alleen voor de statistieken.

Opnieuw nederlaag voor v.v. Lemelerveld

Lemelerveld speelde thuis tegen v.v. Vorden en verloor 0-2. Lemelerveld moest het doen zonder de spelers Naud Schrijver, Stan en Matthias Reimink en Job Heerink. En toen ook na een half uur spelen aanvoerder Stijn Kogelman met een hamstringblessure naar de kant moest werden de zorgen voor de thuisploeg nog groter. Wel was 2e elftalspeler Joey Nijenkamp bereid om weer aan te sluiten, en was er voor Gijs in de Wal een verdienstelijk debuut. De bezoekers speelden makkelijker en was zeker in de eerste helft de betere ploeg. Maar zij mistten wel de scherpte voor het doel en anders was daar doelman Rowell Evers die een goede wedstrijd keepte. Ruststand 0-0. Na de hervatting probeerde Lemelerveld uit alle macht een puntje uit het vuur te slepen. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak voor de bezoekers. Zij vonden een gaatje in de defensie van Lemelerveld en zij profiteerden (0-1). Lemelerveld probeerde nog wel iets van een slotoffensief maar in blessure tijd counterden de Vordenaren ook nog naar de 0-2 eindstand.

S.V. Nieuwleusen sluit eerste seizoenshelft in stijl af

Nieuwleusen speelde de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen FC Meppel en won met 1-4. Dat de Nieuwleusenaren in een flow zitten was ook deze middag weer duidelijk te zien. Geen twijfel mogelijk, de drie punten gingen mee naar huis. Nieuwleusen startte sterk in Meppel op het glibberige en hobbelige veld. In de 12e minuut nam de uitstekend spelende Ruben Brinkman een vrije rap die op de tweede paal viel, waarna Jille Brinksma de bal kon binnentikken (0-1). F.C. Meppel maakte zes minuten later na een snelle uitbraak de gelijkmaker via Hugo Bisschop. Over en weer kregen de ploegen wat kansjes. Nieuwleusen-keeper Jasper Hoekman had enkele prima reddingen en aan de andere kant wist Nieuwleusen het net ook niet te vinden. Ruststand 1-1. Na de hervatting was het F.C. Meppel dat sterk begon, maar langzamerhand trok Nieuwleusen het spel naar zich toe. In de 58e minuut was het Saake Malestein die de afvallende bal na een corner voor de voeten kreeg, hij schoot de bal beheerst in de linkerhoek. Nieuwleusen gooide het tempo omhoog en dit leverde diverse kansen op via Randy Vink en Thomas Koobs. In de 69e minuut kreeg Nieuwleusen een corner, de bal kwam op de lat en het was opnieuw Malestein die de terugspringende bal binnenkopte. F.C. Meppel probeerde nog wat te forceren, maar de hardwerkende Vink pikte wederom zijn goaltje mee. Hij kopte de bal prima over de uitlopende keeper heen en bepaalde de eindstand op 1-4.
S.V. Nieuwleusen kan terugkijken op een prima eerste seizoenshelft en toont aan het niveau van de tweede klasse prima aan te kunnen. De oranjehemden gaan de winterstop in met een uitstekende derde plaats op de ranglijst. Na het trainingskamp in Albufeira wordt de competitie op 21 januari hervat met de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau in Almelo.

Verslag: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.