Voetbal regio Dalfsen

Spelmoment uit de thuiswedstrijd van s.v. Nieuwleusen tegen Enter Vooruit. De Nieuwleusenaren hielden de punten thuis.

SV Dalfsen komt net te kort tegen koploper TVC’28

Dalfsen speelde de gure uitwedstrijd tegen Tubbigs Trots uit Tubbergen en verloor met 2-1. TVC’28 is één van de titelkandidaten in de eerste klasse 1E en Dalfsen heeft het traditioneel lastig tegen deze tegenstander. Het begin was voor TVC’28 en Dalfsen werd teruggedrongen in de verdediging. De eerste kans was voor de thuisclub uit een corner, maar de afwerking was niet zuiver genoeg. Dalfsen deed wat terug via een counter, maar de kopbal ging net naast. Even later was het toch raak voor TVC’28 waarbij de bal door de benen van Mark Knol het doel in rolde. Het was in deze fase aan dezelfde Knol te danken dat er door de Tukkers niet meer gescoord werd. Na de hervatting pakte TVC’28 de draad weer op en aanval op aanval volgde. Dalfsen hield nog even stand maar moest toch toestaan dat TVC’28 in de 56e minuut de 2-0 scoorde. Hierna lag het initiatief bij Dalfsen dat de mouwen opstroopte en de strijd aanging. Dit leidde in de 72e minuut tot een penalty die onberispelijk door Koen Sloot werd binnengeschoten. Dalfsen zette alles op alles om de gelijkmaker te scoren en was hier een paar keer dichtbij. Maar ook TVC’28 was een paar keer dicht bij een doelpunt dus het bleef lang spannend. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en mocht TVC’28 de drie punten bij schrijven. Zondag speelt Dalfsen thuis tegen SVBO uit Barger-Oosterveld. Deze laatste thuiswedstrijd voor de winterstop op Sportpark Gerner begint om 14.00 uur.

Hoonhorst zet te laat het licht aan

In 2010 werd Hoonhorst bekroond tot meest duurzame dorp van Overijssel. Met die geldprijs van 1.500.000 euro heeft Hoonhorst tal van initiatieven ontplooid om onder andere bewust met energiegebruik om te gaan. En daar werkt de voetbalvereniging ook aan mee. Zo was naast het de energie neutrale thuisbasis De Potstal het hybrideveld in Hoonhorst het eerste veld in de gemeente met duurzame LED-verlichting. En ook voor het hoofdveld heeft de voetbalvereniging geïnvesteerd in energiezuinige verlichting. Binnenkort wordt deze geplaatst en tot dat moment moet VV Hoonhorst het nog doen met de conventionele verlichting. Een kwartier voor het einde van de thuiswedstrijd tegen Heeten werd bij een 2-2 stand de veldverlichting dan ook pas aangezet omdat het dermate duister werd, rekening houdend met de hoge energieprijzen. Iedereen op of rond het veld begreep dat, behalve scheidsrechter Oosterman. Hij opperde eerst de verlichting te doven om vervolgens te besluiten de wedstrijd te staken totdat alle lampen branden. En met conventionele verlichting duurt dat een kleine tien minuten. Volgend de regeltjes had de scheidsrechter gelijk, maar vol onbegrip zochten de teams de kleedkamer op. Hoonhorst begon overigens belabberd aan de wedstrijd. Het licht stond letterlijk en figuurlijk nog niet aan. Al na zes minuten keek Hoonhorst tegen een 0-2 achterstand aan. Heeten voetbalde goed en vergat voor rust verder afstand te nemen van Hoonhorst. Hoonhorst daarentegen speelde de eerste helft ondermaats en mocht niet klagen met de nog te overbruggen achterstand van 0-2. Ook na de hervatting leek er geen vuiltje aan de lucht voor Heeten. Maar  Hoonhorst kwam als herboren uit de kleedkamer. Het was de energieke invaller Joey Kroes die direct al 1 op 1 met de Heeten doelman kwam, maar hij scoorde niet. De daaruit volgende corner werd wel binnen gewerkt (1-2). Een kwartier erna scoorde Hoonhorst de gelijkmaker. Met voorbereidend werk van Kroes en Sten Klein Herenbrink schoot Ivor Smook de bal binnen (2-2). Hoonhorst had de wedstrijd zomaar na zijn hand kunnen zetten, totdat de scheidsrechter een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd het spel stillegde. De trainer van Heeten maakte dankbaar gebruik van het moment om zijn team te instrueren. In de slotfase besliste Heeten alsnog de wedstrijd. Eindstand 2-3. Zondag speelt Hoonhorst de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar, uit tegen Broekland.

 Lemelerveld verliest in Reutum

Lemelerveld speelde uit tegen Reutum en verloor in slotminuut met 2-1. Twee ploegen die dicht bij elkaar staan op ranglijst waren goed aan elkaar gewaagd. De thuisploeg had deze keer het geluk aan haarzijde. Lemelerveld kwam na twintig minuten spelen op voorsprong door een goede goal van Matthias Reimink. Op een slecht moment voor Lemelerveld scoorde de thuisploeg een minuut voor rust de gelijkmaker. Doelpunt was van Sam Holsink. Na de hervatting wederom een gelijkgaande wedstijd. De wedstrijd kantelde enigszins toen Lemelerveld tien minuten voor tijd met tien man kwam te staan. Reutum voelde dat er meer in zat en vlak voor tijd viel de winnende voor de thuisploeg door Wout Mensink. Eindstand 2-1. Door deze nederlaag zakt Lemelerveld naar een twaalfde plek op de ranglijst. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur thuis tegen Vorden. Bij winst gaat Lemelerveld over deze ploeg heen op de ranglijst en schuift op naar de middenmoot.

S.V. Nieuwleusen dendert door

Nieuwleusen speelde thuis tegen Enter Vooruit en werd met een ‘koude’ drup aan de neus naar huis gestuurd. Windstand 3-1. Nieuwleusen na veertien minuten op een achterstand toen Kris Tinholt zich de bal iets te makkelijk liet ontfutselen door Sander Jansen en omdat Tim Hoogenkamp niet helemaal op zijn post stond, kon Henri Knol vrij makkelijk de 0-1 voorsprong inschieten. Nieuwleusen probeerde wel de bakens te verzetten maar het was Job Voortman die na een half uur alleen op Hoogenkamp af kon gaan maar hij redde cruciaal. Want in plaats van 0-2 werd het drie minuten later 1-1 toen Roy Bollemaat de fijne vrije trap van Ruben Brinkman perfect met zijn hoofd schampte en keeper Teun Nijhof kansloos liet. Het spel golfde voor de rust nog op en neer waarbij ook Enter Vooruit een duit in het zakje deed met wederom een kans voor Henri Knol nadat  Voortman Leon de Raad uitspeelde. Ruststand 1-1. Na de hervatting kwamen Jille Brinksma en Niels Koets het team versterken en vervolgde Nieuwleusen in een 1-4-3-3 formatie de wedstrijd. Dit leverde direct al een kans op voor Randy Vink, nadat Reinier Meijerink goed door ging op de Enter keeper, Vink’s schot miste precisie. Het spel bleef op en neer gaan maar dat was ook wel een kolfje naar de hand voor Brinksma die zijn snelheid optimaal benutte en de Enter verdediging handen vol werk bezorgde. Het was dan ook dezelfde speler die een mooie diepe bal van Leon de Raad schitterend afmaakte met ‘buitenkantje’ rechts in verre hoek. Het was ook niet verassend dat het ook Brinksma was die de eindstand van 3-1 liet aantekenen, nadat hij op aangeven van Stijn Hoekstra keeper Teun Nijhof beheerst uitspeelde. Eindstand 3-1. Al met al een hele nuttige overwinning die de debutant in de tweede klasse nu op een hele verdienstelijke vierde plaats doet belanden. Zaterdag speelt Nieuwleusen de laatste wedstrijd voor de winterstop om 15.00 uur in Meppel tegen de plaatselijke F.C.

USV sluit jaar0 af in stijl: 0-0 tegen De Blesse

Voor USV stond tegen De Blesse de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. Na afloop werd een toch wel bijzondere balans opgemaakt van de eerste helft van het seizoen. Om te beginnen het goede nieuws. USV verloor slechts 1x en incasseerde in de afgelopen tien wedstrijden slechts zeven tegentreffers. In de 4e klasse A doet niemand USV dat na. Er is ook een andere kant van de medaille. Die laat zien dat er ook maar twee ploegen zijn die minder doelpunten scoorden dan de schamele negen stuks van USV. De 0-0 tegen De Blesse was dan ook geen toeval. Voor rust werd niemand warm van het vertoonde spel. Wel was er in de 17e minuut aan beide kanten reden tot opwinding. Een doelgerichte USV-inzet werd door een verdediger van de gasten met de arm geblokkeerd. Dit schoolvoorbeeld van een strafschop werd onbegrijpelijk genoeg gedevalueerd tot corner. In de tegenaanval liet USV achterin een steekje vallen. Bas Chierandjoe moest aan de noodrem en mazzelde met een gele kaart. USV kwam na de hervatting goed uit de kleedkamer en zette de gasten onder druk. Toch slaagde USV er niet in de prima De Blesse doelman Joran de Groot in grote verlegenheid te brengen. Zo hield De Blesse het droog en bleef intussen mikken op een tegenstoot. Met de tienervoorhoede Jort Kouwen- Robin Borger- Dirk Jan Jansen probeerde USV in de slotminuten de winst alsnog te forceren. Borger was nog het meest dichtbij, maar kon zijn inzet net niet genoeg snelheid meegeven. Zo bleef het op sportpark Hulsterlanden bij nul graden en nul doelpunten.  USV hervat de competitie in het eerste weekend van februari.

 

Verslag: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.