Verbouwing En Vernieuwing Voor een Gezondere Toekomst

(ingezonden mededeling)

De centrale welzijnsorganisatie Welzijn Stichtse Vecht treedt in 2023 onder een nieuwe naam op. De nieuwe naam van de brede maatschappelijke organisatie wordt op vrijdag 27 januari 2023 bekend gemaakt. De bekendmaking vindt plaats tijdens een bijzondere bijeenkomst.

De Welzijn Stichtse Vecht deelde op RTV Stichtse Vecht dat ze in de afgelopen periode hard hebben gewerkt aan de omvorming van de organisatie. De beweegredenen achter deze rebranding gaat verder dan slechts marketing. Het nieuwe merk is een beginslag naar het behalen van de de maatschappelijke doelstellingen van de stichting. Welzijn Stichtse Vecht werkt toe naar het bereiken van een expertisecentrum positie voor maatschappelijke ontwikkeling en maatschappelijke ondersteuning.

Vanuit deze ambitie breidt de organisatie haar vakdeskundige netwerk uit om genoeg experts binnen handdruk te hebben die oplossingen voor actuele vraagstukken kunnen bieden. De komende jaren zullen zij de stichting concentreren op de gezondheid van mensen en op de toename van de zorgbehoeften. Om het nieuwe innerlijk van het merk waardig tot recht te brengen, heeft de organisatie dus gekozen voor een naamswijziging. Deze nieuwe naam zal toegelicht worden tijdens de bekendmaking in januari. Hierbij zullen ook de aangepaste missie en werkmethodiek kenbaar gemaakt worden.

Er is nog niks bekendgemaakt over het aanpassen van de panden. De organisatie heeft één vestiging aan de Vondelstraat en één aan het Zebraspoor. Het Zebraspoor is een mooie en nette omgeving waar geen overlast is van een telescoopladder of welk ander verbouw apparatuur dan ook. Deze nette en open omgeving sluit aan op de positionering van het merk. De locatie aan de Vondelstraat is in de buurt van het Gemeentehuis Goudestein en de Buitenplaats Doornburgh. Ook deze groene omgeving sluit aan op de waarde van Welzijn Stichtse Vecht. De gunstige ligging van deze locatie biedt de organisatie de middelen voor wanneer ze een steiger kopen voor een verbouwing of verhuizing die past bij de rebranding.

Maatschappelijke ontwikkeling is een belangrijk thema voor de komende vijf jaar. Deze is breed genoeg om acht pilaren voor de stad in te passen. Dat zijn de arbeidsparticipatie, de hoge spanning op arbeidsmarkt, het afnemende vertrouwen in de overheid, de polarisatie in de samenleving, het hybride werken, de kloof met generatie Z, de woningmarkt en als laatste: de gezondheidszorg.

Vecht blijft in inwonersaantal groeien. Elk jaar weer komen er meerdere buren bij. In 2022 is de bevolking met 3,5 procent gegroeid. De verwachting voor het komende jaar is een bevolkingsgroei van uiterlijk 5 procent. De focus ligt hierdoor voor de komende periode op de toekomst. Hierbij wordt de prioriteit gegeven aan de arbeidsmarkt, arbeidsparticipatie, generatiekloven, hybride werken en gezondheidszorg. De vergrijzing in Stichtse Vecht is al enkele jaren in gang. Het aantal 1-2 persoonshuishoudens tot 65 jaar is gedaald, terwijl het aantal 1-2 persoonshuishoudens boven de 65 jaar is toegenomen. De bevolking van Stichtse Vecht is in vergelijking met de rest van de regio relatief ouder. Deze statistiek in combinatie met de groeiende bevolking maken de trends in de markt erg volatile. De hervorming van de welzijnsorganisatie Welzijn Stichtse Vecht heeft dus genoeg uitdagingen om aan te pakken in de komende periode.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.