Uitreiking Overijsselse Vrijwilligersprijs in de gemeente Dalfsen

0245540_Vrijwilligers_kinderwerk_Lemelerveld.JPG
Vrijwilligers kinderwerk Lemelerveld

DALFSEN – Ook dit jaar is aan een groot aantal vrijwilligersorganisaties gevraagd om vrijwilligers te kiezen die een extra blijk van waardering verdienen. Van trainer tot mantelzorger en van bestuurder tot groene vrijwilliger.

In de gemeente Dalfsen zijn op dinsdag 29 november de Overijsselse Vrijwilligersprijzen uitgereikt door Statenlid Jan Westert, Ivonne Saueressig en Carin de Cloe van Landschap Overijssel aan Henk Snijder, Trudie Kramer, de vrijwilligers van kinderwerk Lemelerveld en aan Wim Lengkeek.

Henk Snijder

Als we het hebben over een gewaardeerde vrijwilliger die onvoorwaardelijk voor iedereen klaarstaat, dan is dat Henk Snijder. Wat hij doet is erg divers, om wat voorbeelden te noemen: hij is bestuurslid van VSPBND (Vereniging Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Bouw Nieuwleusen/Dalfsen), vrijwillig molenaar op twee molens (Molen Massier in Nieuwleusen en de Vilsterse Molen). Hij voert hand-en-spandiensten uit voor het bouwbedrijf waar hij jaren zelf aan het roer heeft gestaan en hij past ook nog twee dagen in de week op zijn kleinkinderen. Het liefst zou Henk zich nog meer inzetten, echter dat laat zijn gezondheid helaas niet meer toe.

Henk Snijder

Trudie Kramer

Zij is al jaren één van de drijvende krachten in de EHBO Vereniging Hoonhorst -Dalfsen. Als er een evenement is in Dalfsen en omstreken, staat zij in haar vrije uren klaar om de EHBO te verzorgen. Buiten evenementenuren om is zij druk met fondsen werven, voorraden beheren etc. Zonder haar inzet zou de vereniging een zeer belangrijke kracht missen.

Trudie Kramer

Vrijwilligers kinderwerk Lemelerveld

De vrijwilligers van het kinderwerk zetten zich ieder jaar weer in om in het voor- en najaar leuke activiteiten voor kinderen te organiseren. Zo organiseert deze groep de jaarlijkse Timmerweek. Zij zetten zich vol overgave in om alle kinderen van de basisschool dan een fantastische week te bezorgen. Er wordt dan ook veel gesponsord door hun inzet: zij regelen dat de lokale bakker, de supermarkt, de snackbar etc. meedoen. En ze zorgen ervoor dat het gehele dorp actief bij deze week wordt betrokken.

0245540_Vrijwilligers_kinderwerk_Lemelerveld.JPG
Vrijwilligers kinderwerk Lemelerveld

Wim Lengkeek

Er wordt in elke gemeente ook een groene vrijwilligersprijs uitgereikt. Deze is speciaal voor vrijwilligers die zich inzetten voor een groener Overijssel. Wim is coördinator van de Knotgroep Dalfsen en organiseert alle werkdagen met de groep. Hij is actief met de jeugd en de scouting in de natuur. Henk houdt contact met de eigenaar van de landschapselementen, regelt gereedschap, soep en koffie en stelt alle leden van de groep op de hoogte van het programma en de werklocaties. Wim is altijd opgewekt en positief en bereikt daardoor veel jongeren. Zo heeft hij op de Natuurwerkdag zo’n 100 jongeren onder zijn hoede en dat al meer dan 10 jaar.

Wim Lengkeek

Meer foto's

.
Wim Lengkeek
Trudie Kramer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.