Uit Hei en Dennen: TOP 2000

0244773_Antoinette_Pieterman.jpg
.

Hij komt er weer aan, de muzikale hoogmis op NPO Radio 2. Zien we er naar uit? Als je alleen geïnteresseerd bent in de top 10 NIET. Dat is bijna ieder jaar het zelfde lijstje. Maar nu……. kijk eens wie daar boven komt drijven op plek 2? Onze eigen Danny Vera met zijn mooi gezongen lied Roller Coaster. Boudewijn de Groot doet nog ieder jaar mee met zijn lied Avond, ook prachtig. Zo’n top 2000 neemt zes dagen in beslag. Oudjaarsavond gaat gepaard met lekker eten met in de loop van de avond appelflappen en oliebollen. Om twee minuten voor twaalf komt Gerrit naar boven (wij hebben totaal verschillende tv interesses) met twee glazen champagne. Ik houd dan een bibberende Cooky op schoot die door het knallen in de straat dood zenuwachtig is. Pino interesseert zich daar niet voor. Hij is een man, kom nou, gebeurt ieder jaar, gewoon verder maffen, er komt geheid een eind aan. En dan is het zomaar 2023. Sodemieter je de kerstboom bij het afval, of zoals bij ons, in de kelder. Een heel nieuw jaar met 365 dagen. Goede voornemens? De mijne zouden kunnen zijn: mijn lontje wat verlengen, wat meer bewegen, toleranter zijn, minder snoepen, mmmm dat zijn wel erg kort door de bocht genomen keuzes. Wel fijn voor mijn omgeving, maar het moet wel wat positiever. Minderen met auto rijden? Naar mijn dochters kan ik niet fietsen. Best ver naar Leeuwarden en Frankfurt. Mijn vrijwilligerswerk bij twee dames in Oldenhaghe en Nijenhaghe kan eventueel lopend, maar meestal hebben de dames wensen, die ik voor hen bij AH of Jumbo vervul. Dan is zo’n rollator wel weer ideaal, je hangt er een tas aan of vult het kleine rekje ermee. Maar om nu al met zo’n ding op straat te gaan? Ik wacht daar mee tot het nodig is. Want wat krijg je, door de columns in de krant wordt ik herkend en dan wordt het “Ejtaluheurt, die vrouw van Hei en Dennen, hek ook uzien, met een rullatur, dagitniegoetmet hur”. Nou ja, in die trant dan, ik heb het echte plat proaten nog niet helemaal onder de knie. Was het maar waar. Ik probeer in het nieuwe jaar toleranter te zijn. Mijn mening niet direct ongefilterd te ventileren en wat meer aandacht te schenken aan mijn familieleden. Ik heb nog twee zusjes en twee broers, gewoon tijd voor nemen.

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.