Uit Hei en Dennen: Mooie dag

0244773_Antoinette_Pieterman.jpg
.

Vanmiddag waren wij bij een bekend beddenbedrijf in Nieuwleusen. Prachtige winkel, als iemand nou echt lekker wil slapen, neem er eens een kijkje. Wij slapen al jaren in één van hun bedden en geloof me, wij worden iedere ochtend verkwikt en vrolijk wakker. Ooit hebben Gerrit en ik daar in een beddencommercial geacteerd. Hoe dat was? Om te gillen. Wij moesten in één van die topbedden gaan liggen, om daarna zogenaamd verkwikt en vrolijk wakker te worden. We deden er een hele dag over. U gelooft dit niet? Het is nog steeds te zien in de reclamefilmpjes. Helaas hebben wij daarna nooit een telefoontje gekregen van firma’s die snakken naar onze vrolijke reclameverrichtingen. Best jammer! Vrolijk wakken worden…….. er zijn ochtenden, dat ik moeite heb om vrolijk uit bed te stappen. Meestal denk ik, zo tegen 9.00 uur (dus verrekte vroeg): Zaknogeffeblijvelegge, of ga ik er toch maar uit? Het is uitstel van executie hè. Je kunt ook denken, eens zullen we eeuwig blijven liggen. Ja hoor eens, ik probeer opgewekt en vrolijk deze steeds sneller wordende werkelijkheid te verbloemen, maar je komt niet om Hein met de Zeis heen. Daar denken wij nooit aan hoor. Ons verlangen gaat zelfs uit naar nieuw meubilair. Dus togen wij vanmiddag naar onze plaatselijke woonoase. Leuke verkoper die mij kende van mijn columns en eerdere aankopen. Tja, op hun bankstel van toen zitten we dus nog steeds. En een mens wil wel eens iets anders. Maar ja, wordt dat een aankoop voor dit of het volgende huis. Er is nog steeds belangstelling voor ons huis. Afwachten dus. Wat een gedoe over de vroeger alom geprezen Matthijs van Nieuwkerk. Dat hij dus een opvliegende nare man lijkt/blijkt te zijn. Natuurlijk is het een enorm gedreven vakman, die het uiterste vergt van zijn medewerkers. Maar dat hij dus iemand gigantisch uit kon kafferen en te vaak hevig over de rooie ging? Dat gezicht vertoonde hij niet naar de kijkers. Daar sta je nooit bij stil. Zijn beminnelijke glimlach was niet van zijn gezicht te timmeren, bij welk issue dan ook. Hij zal nu zeker spijt hebben van dit onbetamelijke gedrag. Is zoiets inherent aan het willen voldoen aan eigen maatstaven? Ik zal hem zeker missen. We staan niet vaak stil bij de voorbereidingen van zo’n dagelijkse show. Welnee, we kijken, bewonderen of bekritiseren en verder reikt onze blik niet.

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.