Sportclub Lemele speelt al snel verloren wedstrijd

0246166_sc_lemele_3.jpg
Bernd Bove van Voorwaarts geeft Lemele-doelman Bram Zandman vanaf elf meter geen schijn van kans.

WESTERHAAR – Met een bleek koppie en een binnensmondse verwensing zag Ruan Weelink zijn clubpie in de blessuretijd ten onder gaan tegen concurrent SVV ’56. Sportclub Lemele zag door een goal van Dennie Wind ver in de extra tijd een punt in rook opgaan (1-2). Daarmee bleef de vloek dat de ploeg van Harry Warmelink maar niet kan winnen van de concurrenten uit het rechterrijtje intact. Weelink, al jarenlang de onomstreden eerste sluitpost bij de blauwwitten, moet noodgedwongen lijdzaam toekijken vanaf de kant, nadat hij in het duel met MVV ’69 lelijk aan zijn hoofd gewond raakte. Dat komt wel weer goed. Een jong lichaam herstelt snel. Naar eigen zeggen moet het na de winterstop weer kunnen. Voorwaarts V uit’ is echter nog niet aan de orde. Lemele mikt op de veilige plaats zes (hoger mag) in de rangschikking. Dat is nog steeds haalbaar, maar er zal wel weer es een keer gewonnen moeten worden. Nog een klus te gaan in 2022, daarna is het ‘op de plaats rust’. De amateurlandskampioen uit 1966 verslaan op ‘t Twistveen is meer dan wenselijk. De concurrent uit de Westerhaar mikt eveneens op een veilige plaats in het linkerrijtje van 4F, dus de grote vraag vooraf was: wie verschaft zich lucht en wie schuift richting ravijn?

Ach ja, als je binnen drie minuten al met 2-0 achterstaat, wordt het lastig. Bram Kok weet zo halverwege het eerste bedrijf de opgelopen schade door de boosdoeners Dylan Snippe en Kylian Ekkel ietwat te repareren, maar als diezelfde Ekkel en ‘architect’ Bernd Bove nog voor de thee de stand naar 4-1 tillen lijkt het halverwege als óver en uit’. De ploeg van Harry Warmelink komt er ook na de thee niet aan te pas. Doelman Bram Visser mag het hele veld oversteken om collega Bram zandman vanaf elf meter voor de vijfde keer te verslaan en Ekkel maakt even later het halve dozijn vol. 6-1. Dramatische cijfers, na een dramatisch begin en een dramatische jaarafsluiter voor Lemele, dat na de winterstop in de achtervolging moet om de veilige plaats zes te heroveren.

Stand 4F: ASV ’57 11-28, Bornerbroek 10-23, Heracles 11-22, SV Rijssen 11-19, Daarle 10-15, Voorwaarts 10-14, Mariënheem 11-13, Lemele 11-12, MVV ’69 10-11, SVV ’56 11-10, SC Rijssen 10-7 en Blauwwitters 10-6.
De wedstrijd Bornerbroek-Sportclub Rijssen (gestaakt bij tussenstand 1-0) is niet in de ranglijst meegenomen.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.