Rosengaerde tekent huurovereenkomst nieuw verpleeghuis

0247088_Rosengaerde_tekent_huurovereenkomst.jpg
.

DALFSEN – De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart aan de hoek van de Kampmansweg en Welsummerweg in Ooster Dalfsen. Op die locatie realiseert KuiperVastgoed een nieuw verpleeghuis voor woonzorgcentrum Rosengaerde.

Op donderdag 15 december tekende bestuurder Margot Seip namens Rosengaerde de huurovereenkomst met SAOW Vastgoed BV, onderdeel van KuiperVastgoed.

Stap dichterbij

“Met het tekenen van de huurovereenkomst komt het nieuwe verpleeghuis weer een stap dichterbij. Als thuis wonen niet meer mogelijk is, bieden we graag een prettige woonomgeving. We zoeken daarbij altijd naar een zo goed mogelijk aansluiting op de wensen van de cliënt. Met de bouw van dit nieuwe pand kunnen we dat aan meer Dalfsenaren bieden,” aldus Margot Seip. Op dit moment biedt het verpleeghuis van Rosengaerde aan de Pastoriestraat plaats aan 57 bewoners, het nieuwe verpleeghuis krijgt een capaciteit van 80 plekken. Het nieuwe gebouw kan meebewegen met toekomstige ontwikkelingen. “Het heeft bijvoorbeeld modernere voorzieningen, ruime centrale ruimtes en een binnentuin voor bewoners en bezoekers,” legt Seip uit. “Het ontwerp hebben we gemaakt in samenwerking met externe partijen, maar ook met onze eigen medewerkers. Zij weten wat voor bewoners prettig is en hoe zij er in de toekomst goed kunnen werken.”
De verpleeghuiszorg verhuist met de komst van deze nieuwe locatie naar Ooster Dalfsen. Het huidige woonzorgcentrum blijft gevestigd aan de Pastoriestraat. Met de nieuwbouw van het verpleeghuis komen de huidige verpleeghuisplaatsen beschikbaar voor andere functies. De invulling hiervan is nog niet bekend. De start van de bouw staat gepland voor het tweede kwartaal van 2023, de oplevering van het nieuwe verpleeghuis voor het derde kwartaal van 2024.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.