Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt aan het Vechtgenotenhuis

0244894_vrijwilligers_Vechtgenotenhuis.jpg
.

OMMEN – In de gemeente Ommen zijn dinsdag 22 november de Overijsselse Vrijwilligersprijzen uitgereikt door Statenlid Jan Westert en Barbara Winkes van vrijwilligerssteunpunt Ommen. Een van de winnaars waren de vrijwilligers van het Vechtgenotenhuis.

Het Vechtgenotenhuis is een plek voor mensen die gediagnosticeerd zijn met kanker of na een moeilijke periode met kanker. Het huis is aangesloten bij branchevereniging IPSO die de 81 aangesloten centra versterkt en mensen met kanker en hun naasten psychosociale zorg op maat bieden.

Met hart en ziel

Omdat de maatschappij vooral is ingericht op het beter maken, maar nog weinig oog heeft voor wat er daarna volgt, is het zeer waardevol dat men terecht kan bij de vrijwilligers van het Vechtgenotenhuis. De daartoe opgeleide gastdames en gastheren bieden een luisterend oor en zorgen voor een veilige en vertrouwde omgeving. Maar al te vaak zijn zij zelf, hun partner of gezin ervaringsdeskundigen. Zij doen hun werk met een lach en een traan. Momenteel zijn er diverse gasten: (oudere) dames, er is een mannengroep en een jeugdgroep. De 35 vrijwilligers, bestaande uit gastdames en gastheren, workshopleiders en een tuinman werken met hart en ziel aan hun mooie, bijzondere en zeer kwetsbare rol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.