‘Oranje Boven’ op sportpark Zandeinde

Ook deze aanval van SC Lemele leidt niet tot gewenst resultaat. SVV '56-doelman Nick van Ballegooijen is de situatie meester.

Lemele – Sportclub Lemele ontving ‘het andere Oranje’, SVV ’56 uit Sibculo. Wie er een onvervalst staaltje ranglijstjournalistiek op loslaat is geneigd te zeggen: moet kunnen. Maar de voetballers, welke als thuishaven Zandeinde hebben, zijn vleesgeworden raadsels op noppen en het levende bewijs dat logica in de voetbalwereld met de regelmaat van de klok wordt gelogenstraft. De ploeg van Harry Warmelink maakt er een gewoonte van kostbare punten te morsen tegen ‘de mindere goden van 4F’. Punten zo belangrijk om minimaal plek zes op de eindlijst na te streven. De plekken 7 tot en met 12 zijn namelijk fataal en betekenen aan het eind van de rit een resolute verwijzing naar de nieuw op te richten vijfde klasse. Nergens voor nodig. Niet doemdenken, niet over blijven zaniken, maar kom op, reken nu eens af met dat waanbeeld dat Lemele niet kan winnen van clubs uit het rechterrijtje. Een klinkende overwinning op SVV ’56 en we zeuren nergens meer over, zaniken niet langer over een complex, of erger een vloek, maar…, op voorwaarde dat het wel eventjes gebeurt tegen de laagvliegers uit Sibculo.

Er leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht op het stervenskoude Zandeinde. Er staan nog tien minuten op de klok als Remon Kleinlugtenbeld een por in de rug krijgt binnen de beruchte lijnen. De bal gaat op de stip en ‘het slachtoffer’ werpt zich op als beul. Nou ja, zet het scorebord maar vast op 1-0. Zekerheidje toch? Niet dus! De man met misschien wel de mooiste trap van het hele Vechtdal produceert een slap rollertje uit zijn rechter waar doelman Van Ballgooijen geen moeite mee heeft. Nou ja, nog meer dan tachtig minuten te gaan. Halverwege nog 0-0. De veldacteurs bakken er weinig van. Een, twee schijven balbezit en lever maar weer in. Na rust is het veldspel iets beter verzorgd bij de thuisclub, die richting kantine speelt, de favoriete route. SVV gokt op spaarzame uitbraken en heeft succes. Lemele staat achterin te dutten. De afweer denkt aan buitenspel. Grensrechter Holsappel vlagt, maar wordt genegeerd door arbiter Dirk Jansen, ‘doorgaan’. Mike Kerkdijk krijgt vrij baan en schuift binnen. Steven Warmelink houdt het niet meer achterin en vraagt permissie zich aan de frontlinie te melden. Coach Harry Warmelink geeft zijn fiat en even later is het bingo. Een juweel van een pass van Remon Kleinlugtenbeld bereikt de onverwoestbare routinier, die de Derbystar tot in het nylon verlengd. Lemele wil meer. De bezoekers hebben drie oranje bussen voor doelman Van Ballegooijen geposteerd en nemen genoegen met een punt. 1-1, prima, fluit maar af. De slotfase heeft met voetbal weinig meer te maken. Lemele pompt en Oranje poeiert elke voorzet uit de gevarenzone. Lemele gaat voor een driepunter en veronachtzaamt de defensie. Als Lars Benjamins gelooft in zo’n blind naar voren geroste bal gebeurt waar niemand op rekent. Een zondagsschot en even later staat het 1-2. De qua resultaat dit seizoen niet verwende Sibculoërs gaan hevig uit de plaat. Ook de voorwedstrijd van Oranje versus de VS eindigt in een victorie voor het in oranje geklede team. ‘De vloek’ dat Lemele maar niet kan winnen van ‘de kleintjes’ van 4F blijft intact.

Opstelling: Bram Zandman, Melvin Bakhuis (60. Damien Dijk), Kenny Kersjes, Steven Warmelink, Sander Kleinlugtenbeld, Robin Schoenmaker, Remon Kleinlugtenbeld, Erik Lubbers, Yoran Bakhuis, Yur Hekman en Jelmer Kleinjan (63. Bram Kok).
Stand 4F: ASV ’57 10-25, Bornerbroek 9-23, Heracles 10-21, SV Rijssen 10-18, Daarle 10-15, Lemele 10-12, Voorwaarts 9-11, MVV ’69 10-11, SVV ’56 10-10 (15-24, Mariënheem 10-10 (11-34), Blauwwitters 9-6 en Sportclub Rijssen 9-4.
De wedstrijd Bornerbroek-Sportclub Rijssen (gestaakt bij tussenstand 1-0) is niet in de ranglijst meegenomen.
Zaterdag reist sportclub Lemele af naar Westerhaar. Op sportpark ’t Twistveen is Voorwaarts V de te kloppen ploeg. Het beginsignaal is gepland om 14.30 uur.

Verslag: Willem Lampe

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.