Noodopvang in gemeentehuis Ommen wordt drie maanden verlengd

0246452_Gemeentehuis_Ommen.jpg
.

OMMEN – De gemeente Ommen gaat de crisisopvang in het gemeentehuis eenmalig verlengen met drie maanden tot 1 april 2023. De vraag naar opvang is nog steeds groot. Het COA heeft een verzoek ingediend bij de gemeente om de noodopvang in het gemeentehuis te verlengen.

Eind september heeft het COA de gemeente gevraagd om van begin oktober tot 1 januari 2023 te helpen en asielzoekers onderdak te bieden, omdat er geen plek was in Ter Apel of andere noodopvanglocaties. De verwachting was dat 1 op januari 2023 er meer geschiktere locaties beschikbaar zouden zijn. De realiteit is anders en de vraag naar opvang nog steeds erg groot. Het college vindt het geen optie om deze mensen weg te sturen, wetende dat er nu geen andere opvangplek beschikbaar is.

Verblijf verloopt positief

Sinds begin oktober worden er 40 mensen opgevangen in het gemeentehuis. Burgemeester Hans Vroomen: “De ervaring tot nu toe is positief. De mensen die in het gemeentehuis verblijven, voelen zich op hun plek en het is mooi om te zien dat veel inwoners van Ommen zich om hen bekommeren. Zo is de lokale horeca actief met het leveren van maaltijden, zijn er inwoners die actief zijn in het geven van taalles en ook op andere manieren worden activiteiten aangeboden aan de mensen die in het gemeentehuis verblijven.”

Informatie

Omwonenden van het gemeentehuis zijn op dinsdag 13 december middels een brief op de hoogte gesteld over de verlenging. Daarnaast zijn zij uitgenodigd voor een inloop om vragen te stellen. Op www.ommen.nl/crisisnoodopvang is meer informatie te vinden over de opvang. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. De gemeente is van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 14 0529.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.