Nieuwe uitdaging voor Wilma en Roel van de Vegte van Resto OCO

0246764_OCO_2.jpg
Er wacht een nieuw uitdaging in het nieuwe jaar voor Wilma en Roel van de Vegte van Resto OCO.

OMMEN – Op naar de feestdagen. Een gezellige tijd. Maar al vroeg in het nieuwe jaar is het terug naar normaal. De kerstboom laat de eerste naalden vallen, maar mag tot Driekoningen blijven staan. De tweede dag van januari is het uit met pret en gaat iedereen weer aan de arbeid. De eerste werkdag van 2023. Het jaargetal verandert, het werk niet. Geldt voor (ruwe schatting) 97 procent van de bevolking.

Maar niet voor Wilma en Roel van de Vegte, jarenlang het dubbelgezicht van Resto OCO (Ommer Consumptie-ijs Onderneming). Het horeca-echtpaar wacht na een dikke twaalf jaar gasten te hebben ontvangen in hun restaurant annex lunchroom een spannende, nieuwe uitdaging.

Als een tierelier

In 2010 nam het echtpaar Van de Vegte het restaurant over van Robert en Thea van Dooremolen. Het was hard werken, maar het liep als een tierelier. Op het hoogtepunt had het horecastel liefst twaalf man in dienst. “Van bediening tot keukenpersoneel en van ijsverkoop tot catering”, verduidelijkt Wilma. “Later kwamen daar de zorgmaaltijden bij. Ik weet nog hoe het allemaal begon met onze eerste klant. De Oldenhaghen hield op met Tafeltje-dekje. Dus die dame belde in paniek naar ons: wat moet ik nu? Geen probleem. Een maaltijd komt eraan. Uiteindelijk hebben we ook daar dus werk van gemaakt.” Het bereiden van maaltijden die thuis worden bezorgd is aardig uit de hand gelopen. Momenteel zijn zes dagen per week drie auto’s onderweg om deze en gene van een gezonde, verse maaltijd te voorzien, tegen een alleszins schappelijke prijs.

Meer tijd samen

“Het was dus erg druk”, beaamt Roel. “En toen kwam corona. En of dat alles nog niet genoeg was werd Wilma ziek en viel voor langere tijd uit. Ik had geen idee meer wat vrije tijd was. Vakanties? Dat zat er al enkele jaren niet meer in. Maar goed, je wordt ouder en komt aan het denken: hoe lang kun en wil je zo nog verder. Bovendien werden we ook nog oma en opa. Daar willen we van genieten. Kijk, je werkt in de horeca. Je weet dat je veel uren moet draaien. Met een 9 tot 5-mentaliteit red je het niet. Maar het leven is niet alleen maar werken, werken en nog es werken. Wilma is nu weer beter gelukkig. Het heeft ons wel doen beseffen dat we meer tijd samen willen doorbrengen en van ons leven willen genieten.
Maar toch, iets wat je in jaren hebt opgebouwd geef je niet zomaar uit handen. De zaak is toch een beetje je kindje. Daar kwam bij dat Roel en Wilma zich verantwoordelijk voelen voor de klanten die meerdere keren per week een gezonde maaltijd aan de deur krijgen. Die wilden ze niet van de ene op de andere dag met een lege maag laten staan.

Tekst en uitleg

Bij toeval kreeg de firma Gotink uit Deventer lucht van de twijfel die heerste bij Roel. “Ze zochten contact en ik heb hen verteld dat ik op zoek wilde naar een andere uitdaging, of een andere formule. Plus dat ik worstelde met zaken als ‘ik kan toch niet plompverloren van de ene op de andere dag meedelen dat ik stop met de maaltijdenverzorging’. Ik twijfelde, maar ze hadden iets van: kom es kijken bij ons. Kom es babbelen. Heb ik gedaan. Ze zijn al meer dan veertig jaar actief in deze branche. Ze bezorgen in een wijde omtrek rond Deventer. Ik had er gelijk een goed gevoel bij. En ja, ik kom er in loondienst. Vier dagen in de week. Voor mij betekent dat meer vrije tijd. De maaltijdbezorging in Ommen blijft. De klanten krijgen een brief met tekst en uitleg en kunnen bij vragen bellen naar de zaak. Wilma gaat iedereen te woord staan die met vragen zit. Ik weet zeker dat het goed gaat komen, al zal het even wennen zijn. De bezorgers blijven en dat zijn vertrouwde gezichten in Ommen en omstreken. Natuurlijk is het superspannend. Een nieuwe uitdaging, maar ik zie ernaar uit. Ik ben ervan overtuigd dat na een korte gewenning alles goed komt. De kwaliteit die Gotink levert is prima en (met een schaterlach) ik ben er zelf bij natuurlijk.” Zie www.resto-oco.nl

Tekst/Foto: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.