Kerstconcert Crescendo wordt Adventsconcert

OMMEN – Het Harmonie-orkest van Crescendo stond te popelen om weer een mooi kerstconcert te geven in Ommen. Echter door omstandigheden kan dit helaas niet met kerst georganiseerd worden.

Omdat het concert aan het begin van de Advent gehouden wordt (9 dec.), moest ook de muziek anders gekozen worden. Van de nood werd een deugd gemaakt. De Harmonie laat nu de kerstklanken geleidelijk ontstaan uit wereldse muziek.

Bijna kerstmuziek

Het orkest begint met nummers, die passen bij de eerste sneeuw en het laatste vallend blad. Aan de ene kant oude muziek met hoorngeschal, zoals de Suite in Es for Millitary Band (Holst) en Arioso (J.S. Bach) aan de andere kant schitterende filmmuziek, als Gabriella’s Song (Nilsson) en Gloria Estafette (Gloria Estefan). Dan volgen er nummers waarin kerstmuziek probeert naar voren te komen in Jingle Bells goes Rio en Christmas at the Movies. In de finale wint eindelijk de kerstmuziek en klinken White Christmas en Sleigh-ride en tenslotte de oude kersttraditional Away in a manger.
Crescendo laat zien dat de Advent muzikaal een rijke periode is, waarbij de Harmonie, met een sterke houtgroep, zich thuisvoelt. Belangstellenden zijn welkom op 9 december om 19.30 uur in de Hervormde kerk, de toegang is gratis. Zie ook

www.crescendo-ommen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.