Hotel en restaurant De Barones in Dalfsen blijft open

DALFSEN – Hotel en restaurant De Barones in Dalfsen blijft per januari 2023 open. Het hotel en restaurant aan de Gerner Es 5a wordt overgenomen door ondernemersechtpaar Annelieke en Mark van der Most. ‘Wij zijn ontzettend blij dat wij dit mooie bedrijf mogen voortzetten. Voor ons een droom die uitkomt’, aldus Annelieke en Mark.

Dat De Barones voortgezet wordt, zal voor velen een verrassing zijn. In eerste instantie zou het hotel en restaurant aan het einde van dit jaar haar deuren sluiten. Annelieke: “Dankzij de gemeente, de verhuurder van het landhuis en de familie Koggel hebben wij de mogelijkheid gekregen om de overname in gang te zetten. Het is heel fijn dat het hotel en restaurant behouden kan blijven. We vinden het belangrijk dat we toeristen kennis kunnen laten maken met Dalfsen en de rest van het Vechtdal. Hoe mooi is het dat zij hier dan ook kunnen blijven overnachten. Daarnaast is De Barones gevestigd op een prachtige plek. Je zit midden in de natuur en toch dicht bij alle faciliteiten en bezienswaardigheden die Dalfsen en omgeving te bieden heeft.”

Eigen maken

“We zijn ontzettend blij dat wij ons prachtige bedrijf, dat wij in de afgelopen tien jaar hebben opgebouwd, in hele goede handen kunnen overdragen. Wij weten zeker dat Annelieke en Mark dit succes nog verder gaan uitbouwen en we wensen hen daarbij alle succes en veel werkplezier toe!”, aldus Marc en Jolanda Koggel.
Gaat er met de overname iets veranderen in het bedrijf? Annelieke: “Over het algemeen gaan er geen grote dingen veranderen. Natuurlijk gaan we ons De Barones eigen maken. Dit zal de eerste twee weken van januari gebeuren. Dat betekent dat we geleidelijk aan de kamers een upgrade geven. In het restaurantmenu gaan we ons meer richten op à la carte gerechten in een andere vorm. Daarnaast zien we – door onze bakkerij – veel mogelijkheden voor bruiloften, andere feesten en partijen en vergaderarrangementen. Kortom, wij zien het als een mooie uitdaging om van De Barones een nog groter succes te maken, dan dat het nu al is.”

Betrokken medewerkers

Mark en Annelieke hebben beide al jarenlange ervaring als ondernemer. Hij als eigenaar van Bakkerij van der Most, zij als freelance communicatieadviseur en samen verhuren ze ook nog een trouwauto onder de naam Trouwblikje. Mark: “Annelieke gaat De Barones leiden. Ik hou mij op de achtergrond bezig met de randzaken, want naast dit bedrijf gaan we natuurlijk ook gewoon verder met de bakkerij.” Annelieke vult aan: “Natuurlijk kunnen we dit niet alleen. We hebben enige horeca-ervaring, maar met z’n tweeën een hotel en restaurant runnen, dat gaat niet zonder de inzet van betrokken medewerkers. Doordat we in korte tijd het bedrijf overnemen, hebben – heel begrijpelijk – veel van de huidige medewerkers van De Barones al een andere baan gevonden. We zijn dan ook op zoek naar koks en medewerkers voor in de bediening. Bij deze maak ik dan ook maar gelijk van de gelegenheid gebruik om een oproep te doen; ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, heb je ervaring in de horeca en wil jij op een unieke locatie werken? Neem dan contact met ons op via info@debaronesdalfsen.nl.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.