Geslaagde editie WijZ trekt de Wijk in De Strangen

0244803_IMG-20221118-WA0000.jpg
.

OMMEN – Vrijdag 18 november stonden de sociaal werkers klaar voor de inwoners uit de buurt tijdens het wijkfeest dat WijZ welzijn had georganiseerd. Er vond ontmoeting plaats met en tussen inwoners, de kinderen konden gezellig samen aan de slag met creatieve activiteiten en er werden wensen en ideeën opgehaald voor de buurt.

Zowel ’s middags als ’s avonds stond de warme chocolademelk klaar in de gezellig verlichte stand tegenover Wijkvereniging De Bree in De Strangen. Ondanks het koude weer, weerhield dit buurtbewoners niet om langs te komen. Vooral de middag werd goed bezocht. De kinderen konden gezellig samen aan de slag met armbandjes maken en cupcakes versieren. Ondertussen vonden er gesprekken plaats over hoe De Strangen ervaren wordt, welke ideeën en wensen er nog zijn en waar inwoners zich hard voor zouden willen maken in de wijk. Ook kon er informatie worden opgehaald over het aanbod van WijZ welzijn, het Vrijwilligerspunt en ANWB Automaatje.

Groen, verkeer en aankleding

In de gesprekken met de bezoekers van het wijkfeest werd duidelijk dat het grootste deel van de inwoners best tevreden is over de wijk. Eenmaal langer in gesprek kwamen er toch nog kleine wensen, ideeën en mogelijkheden naar voren voor de wijk. De ideeën gingen onder meer over groenvoorziening, verkeer en de aankleding van de wijk. WijZ gaat nu aan de slag met de opbrengst van deze geslaagde dag. De ideeën zullen goed bekeken worden en er wordt onderzocht welke er omgezet kunnen worden tot een bewonersinitiatief.
Dit wijkproject werd mede mogelijk gemaakt door Wijkvereniging De Strangen. Voor meer informatie of vragen kan er contact worden opgenomen met WijZ welzijn via 0529-712500 of ommen@wijz.nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.