Geen doelpunten bij duel Terwolde – Vilsteren

TERWOLDE– Oei, oei, oei, wat een k-nederlaag leed Vilsteren in de thuiswedstrijd tegen Voorst. Diep in blessuretijd kreeg joeg Simon Wijtenhorst een vrije trap achter de kansloze Job de Groot, terwijl even daarvoor een goal van Vilsteren op aandrang van de clubgrensrechter door arbiter Damman werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Tja, wat moet je zeggen. Clubliefde gaat ver, laten we het daar maar bij houden. Hoe dan ook, gedane zaken nemen geen keer. Niet blijven hangen in treurnis, drie keer slikken, kop omhoog, borst vooruit en op naar het volgende karwei ‘Terwolde uit’. Het kostte Dik Runherd enige hoofdbrekens in de aanloop naar het duel tegen de club uit het dorp gelegen tussen Olst en Deventer, maar dan aan de westkant van de IJssel. De oefenmeester uit Balkbrug had eerder deze week bijgetekend voor nog een seizoen als eerste verantwoordelijke voor de hoofdmacht van v.v. Vilsteren en mocht gelijk bewijzen waarom voetballend Vilsteren een mateloos vertrouwen in hem heeft. Vaste waarden Stijn Niens, Rowi Hollegien en Senn Hendriks waren niet beschikbaar en ook in Vilsteren geldt ‘een ongeluk komt zelden alleen’. Genoeg gestreept? Nee. De absentielijst werd aangevuld met routinier Wouter Mars. Te geblesseerd om te starten. De zoveelste aderlating. Runherd moest schuiven, puzzelen en inpassen, maar goed hij heeft vaker met dit bijltje gehakt.

Er werd niet gescoord in het vrieskoude Terwolde. Runherd kon ermee leven. “We misten onze aanjagers”, lichtte de trainer van geel-zwart toe. “Jelle Niens en Sven Koggel speelden wel, maar die waren ook niet honderd procent fit. Maar we hebben hard gewerkt, weinig weggegeven, maar eerlijk is eerlijk ook niet veel gecreëerd. De 0-0 was in mijn ogen een logische en terechte uitslag.”

Runherd kwam tot de volgende elf: Job de Groot, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Rick Kortstee, Matthijs Kamphuis, Koen Kortstee, Jelle Niens (aanvoerder), Sven Koggel (46. Diede Veltmaat), Jari Vlierman (46 Jeffery Feijen), Justus von Martels en Lars Kampman.
Stand 5E: Davo 10-25, CCW ’16 10-21 (33-8), Voorst 10-21 (31-13), Zwolle 10-20, Go Ahead 10-19, Vilsteren 10-14, Epse 10-13, Terwolde 10-11, Emst 10-10, Wesepe 9-6, Batavia ’90 8-3 en Wissel 9-3.
Zondag sluit Vilsteren de eerste competitiehelft op eigen terrein af tegen Epse. De wedstrijd op de Molenesch begint om 14.00 uur.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.