FC Ommen speelt voor eigen publiek in sporthal de Carrousel

0246623_0243629Protos.jpeg
V.V. Hoogeveen (zondag) werd de winnaar in de laatst gespeelde editie van het Protos-Weering Toernooi. In de begindagen van 2020 werd Noordscheschut met 3-0 verslagen.

OMMEN – Pleister op de wonde van alle voetbaljunks na het WK is het Protos-Weering zaalvoetbaltoernooi. Vanwege de coronapandemie moest de organisatie twee edities achtereen een streep halen door ’s lands grootste zaalvoetbalevenement. Editie 46, die de periode van 27 december 2022 tot en met 7 januari 2023 omhelst, staat reeds in de steigers.

Sporthal de Carrousel

Zaterdag 27 december wordt er in twintig sporthallen, verdeeld over Drenthe en Overijssel, om 18.00 uur afgetrapt voor de editie 45. Aan dit door voetbalvereniging Protos uit Steenwijksmoer georganiseerde evenement nemen honderd clubs deel. De clubs zijn verdeeld in poules van vijf, verdeeld over twintig hallen. Sporthal de Carrousel in Ommen is één van die locaties, FC Ommen speelt voor eigen publiek. In deze poule T zijn verder ingedeeld; Zuidwolde zaterdag, Zuidwolde zondag, Rouveen en Elim. Mariënberg is ingedeeld in poule I, met sporthal Het Punt in Vroomshoop als spellocatie. De Beerzervelders stuiten op lokale favoriet Sportlust Vroomshoop, Bergentheim, SVV ’56 (Sibculo) en MVV ’69 (Marle, gem. Hellendoorn).

Finale

Vijftig van de honderd deelnemers plaatsen zich voor de kwartfinales, die gepland staan op vrijdag 30 december. De halve finale is op maandag 2 januari. Hier vindt een opruiming plaats en wordt het echt spannend. Alleen de vijf poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de finale, die gepland staat op zaterdag 7 januari 2023 in sporthal Angelslo. Overigens krijgen de nummers twee van de halve finale een mogelijkheid om zich alsnog te plaatsen voor de grote finale via een tussenronde. Deze ronde wordt gespeeld op woensdag 4 januari, eveneens in sporthal Angelslo. De poulewinnaar is de laatste deelnemer aan de finaleronde. Zes clubs maken dan uit wie de editie 45 op haar naam mag schrijven. Grote vraag is wie Hoogeveen (zondag), de eindwinnaar van laatste editie, als titelhouder gaat onttronen. Meer info en achtergrondinformatie op de website, zie

www.protosweering.nl

 

 

Tekst: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.