FC Ommen sluit 2022 met een zwaarbevochten overwinning

0246167_FC_Ommen_-_Rouveen_2.jpg
Op de nepsprieten van veld 4 sloot FC Ommen het jaar 2022 al met een fraaie 2-1 overwinning op Rouveen.

OMMEN – Nog een keer de veters aansjorren en de mouwen omhoog en dan is het op naar de kerstdis, de oliebollen en het vuurwerk voor de amateurvoetballers. Nog een keer vlammen en dan breekt de jaarlijkse winterstop aan. De laatste klus van 2022 voor de het elitekorps van FC Ommen is ‘Rouveen thuis’. De groenhemden uit het lintdorp ten zuiden van het onlangs in opspraak geraakte Staphorst (denk aan de Sinterklaasrellen) zijn op kousenvoeten richting de top van 3C gekropen. De focus in deze klasse ligt op Heerde en Dieze West. Rouveen volgde op gepaste afstand, maar kruipt stukje bij beetje tegen deze twee aandachtstrekkers van 3C aan. Na een valse start begin deze competitie en een opening met twee nederlagen (tegen Olympia ’28 en Dieze West) herstelde de ploeg van trainer Willem Jan Talsma zich wonderwel, verloor geen duel meer en zit op het vinkentouw. Voorlopig geen reden tot paniek, maar de thuisclub kan de drie punten goed gebruiken om niet in de besmette zone te geraken. Plaats 9 tot en met 11 is tricky, want dan zeil je de riskante nacompetitie in, de plaatsen 12 en 13 zijn fataal, want een rechtstreekse verwijzing naar de vierde klasse. Week in week uit laat de jonge ploeg van Heskamp acceptabel voetbal zien, wordt nooit weggespeeld, maar het doorbijten wil niet altijd even goed lukken. Het taaie Rouveen lijkt op papier niet direct een ideale tegenstander voor een laatste oprisping, maar het wordt tijd dat de runner-up de wacht wordt aangezegd. Bovendien zit de ingehuurde volkszanger Jordy van Vilsteren ook niet te wachten op spelers die met gebogen hoofd en neerwaartse mondhoeken ietwat beschroomd clubhuis Weerkomm’n binnendrentelen.

Tádááá! Dik feest op Westbroek, op de vrieskoude tiende dag van december. Zaterdag was weer even de mooiste dag van de week, zoals zo fraai bezongen in de voetbalsoap ‘All Stars’. Welzeker, het was doorbijten voor de supporters. Brrr. Niet iedereen kon dat opbrengen en volgde de verrichtingen van de veldacteurs vanachter het raam, in de behaaglijke warmte, met een biertje en een bitterballetje bij de hand. De echte supporters trotseerden de kou en werden daarvoor beloond. Oké, eerlijk is eerlijk, het zat niet tegen, maar de inzet van de thuisploeg was hartverwarmend. Arbiter Vogelaar keurde het hoofdveld af, maar wilde wel de leidsman spelen op veld 4, voorzien van kunstgras. Op de nepsprieten kwam Rouveen aanvankelijk beter uit de voeten dan de ploeg van Heskamp. De 0-1 was eigenlijk geen verrassing. De even ijverige als handige Stefan Leefting ging op rechts op avontuur, gaf af, conform het voetbalabc’tje, ‘achterlijntje halen en voortrekken’. Sluipschutter Mart Dunnink rekende af. 0-1 op het spreekwoordelijke scorebord. Niet onterecht. Dat was drie keer slikken en de borst vooruit. De thuisclub knokte zich gaandeweg het duel steeds beter in de wedstrijd. Op slag van rust bracht Tom Simons evenwicht in het duel. Mooi moment. Halverwege het tweede bedrijf beloont de ploeg van Heskamp zichzelf. Centrale verdediger Frank Merjenburgh heeft een uitstapje gemaakt op de vijandelijke helft en besluit maar eens uit te halen. Doelman Jordy Slager blijft het antwoord schuldig. Maarten Bel lijkt even later de FC in veilige haven te koppen, maar leidsman Vogelaar zag wat verder niemand zag, een overtreding. De 3-1 gaat niet daar, waardoor het toch even ‘billen knijpen’ wordt in de slotfase. De toegevoegde tijd duurt eindeloos, maar toch, nadat de duisternis al een tijdje is ingetreden volgt eindelijk het laatste fluitsignaal. Mooie jaarafsluiter. Op naar de biertjes en Jordy van Vilsteren, die vanuit de warmte de spelers naar binnen lokt ‘Laat de zon in je hart…, geniet van het leven!’

Heskamp startte met de volgende elf: Stefan Kortman, Nick Runhart (aanvoerder), Frank Merjenburgh, Robin Meijerink, Rens van de Wolfshaar, Milan Pierik, Jorn Hekman (46. Wesley Mulder), Maarten Bel, Jesse de Lange (85. Maarten Schoemaker), Sydney Flim (72. Marvin Veerman) en Tom Simons.
Stand 3C: Dieze West 10-25, Heerde 10-24, Rouveen 10-19, Zwolsche Boys 10-17, FC Ommen 10-15, Lutten 10-14 (21-20), VHK 10-14 (20-22), Olympia ’28 11-14, Dedemsvaart 10-12, Hattem 10-11, ASC ’62 10-10, Hardenberg ’85 11-9 en Avereest 11-6.

Verslag: Willem Lampe

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.