FC Ommen op ervaring en routine geklopt door Dieze West

0245526_image001.jpg
.

ZWOLLE – Dieze West droeg op de laatste dag van november het leidersstafje van 3C over aan Heerde, dat in een onderlinge twist met de kleinst mogelijke overwinning aan de haal ging. De club uit het Noord-Veluwse dorp zat in ‘pole position’ voor wat betreft de officieuze titel ‘herfstkampioen’. Juist, klopt, helemaal goed, allemaal leuk en aardig, maar je hebt er helemaal niets aan, behalve dat je lekker de winterstop induikt. Dieze West was verwezen naar het tweede plan en moest in de achtervolging. De eerste horde welke in de jacht op eerherstel genomen moet worden was FC Ommen. De club uit het Vechtdal ging ongetwijfeld met een rugzak vol zelfvertrouwen richting Het Hoge Laar, na de eclatante 4-0 zege op Lutten. De Tenax-brigade zit voorlopig op veilige afstand van de besmette zone (de plaatsen 9 tot en met 13) en wil die status ongetwijfeld prolongeren tot en met de jaarlijkse onderbreking. Het voetbalt nu eenmaal een stuk lekkerder zonder het spreekwoordelijke mes op de keel en het schielijk over de schouder loeren, in angst en vrees dat de achtervolgers je kort op de hielen zitten. Interessante ingrediënten voor deze confrontatie in Zwolle-Noord. Niet op eerlijk mals gras, maar op platgelopen kunstsprieten, qua gewenning ontegenzeggelijk een voordeel voor de thuisspelende ‘pleintjesvoetballers’ van trainer Tom IJzerman.

FC Ommen ging er met 2-0 af op Het Hoge Laar. “Ze hebben zoveel kwaliteit en routine in de ploeg en waren voetballend de bovenliggende partij”, zag trainer Yves Heskamp. “Maar wij hebben de betere kansen gehad. Maar ja, daar moet je wel wat mee doen. Is toch een probleem. We krijgen kansen, maar het afmaken moet gewoon beter.” In Zwolle-Noord weten de bezoekers uit het Vechtdal het tot de onderbreking droog te houden. Direct na de hervatting is het vragen om ellende als de bal door het centrum wordt uitverdedigd. Een pupillenfout. Wahid Shimeri profiteert. “Daarna komen we goed terug”, put Heskamp uit zijn grijze massa. “Kregen zeker vijf, zes mogelijkheden op de gelijkmaker. Dat is de ellende: we komen wel in de positie, maar scoren blijft een probleem.” Kort voor tijd gaat het duel op slot. 2-0, de beul: Dominggus Lim-Duan, ooit werd het een grote toekomst voorspeld in het betaalde voetbal, maar die belofte heeft de inmiddels bijna veertigjarige Zwollenaar nooit waargemaakt, wel werd hij de ‘Tsaar van Het Hoge Laar’. “Verder een sportief duel”, vond Heskamp. “Op een dramatisch slecht kunstgrasveld.” En Dieze West? Zeg maar Diesel West! Door de overwinning op de FC, en met dankzegging aan Rouveen dat Heerde met liefst 4-0 versloeg, nam de equipe van Tom IJzerman de leidersstaf van 3C weer over.
De volgende elf gingen van acquit: Stefan Kortman, Nick Runhart (aanvoerder), Frank Merjenburgh, Robin Meijerink, Ramon Schuldink (46. Rens van de Wolfshaar), Milan Pierik (80. Wesley Mulder), Jorn Hekman, Maarten Bel (73. Floris Mensinga), Jesse de Lange, Marvin Veerman (68. Sydney Flim) en Tom Simons.
Stand 3C: Dieze West 9-22, Heerde 9-21, Rouveen 9-19, Zwolsche Boys 9-16, Lutten 9-13 (18-17), VHK 9-13 (19-21), Olympia ’28 10-13, FC Ommen 9-12, Hattem 9-11, Dedemsvaart 8-9 (12-13), ASC ’62 8-9 (11-21), Hardenberg ’85 10-9 en Avereest 10-5.
Zaterdag sluit FC Ommen de eerste competitiehelft thuis af tegen Rouveen. Aftrap: 14.30 uur.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.