Eindelijk schaatspret op de ijsbaan in het Laar

0246755_IJsbaan_2.jpg
Op de vrijdagmiddag werd het alsmaar drukker op de kleine baan van ijsvereniging de Doorloper in het Laarbos.

OMMEN – Eindelijk weer een teken van leven op de schaatsbaan in Ommen. Na twee ellendige coronajaren en winterperiodes die meer weg hadden van een ellenlange, natte en kille herfst was het eindelijk raak. Koning Winter maakte zijn opwachting en zorgde voor een harde ijsvloer. Vrijdag opende ijsvereniging de Doorloper de hekken van de ijsbaan in het Laarbos en kon er geschaatst worden. Helaas nog niet op de grote baan, maar het was al vlot druk op de kleinere krabbelbaan, waar voornamelijk jong grut al dan niet met hulp van moeders en vaders de gladde ijzers onderbond om de edele schaatssport onder de knie te krijgen. En zeg nou zelf: wat is er in deze aanloopperiode naar de feestdagen nou leuker dan met de muts op en de handschoenen aan een tijdje te krabbelen op die twee gladde staven. En wat volgt is op z’n minst net zo leuk. Schaatsen uit en hup met rode konen van opwinding en inspanning de kantine in voor een beker warme chocolademelk en een zakje chips. Zoals het ernaar uit ziet duurt de vorstperiode tot en met zondag 18 december, dus wie de schaatsen onder wil binden moet ze razendsnel uit het vet halen. Voor openingstijden van de baan check

www.dedoorloper-ommen.nl

Tekst/Foto: Willem Lampe

Jong geleerd is oud gedaan. Schaatsen, je kunt er nooit te vroeg mee beginnen. De eerste pasjes aan het handje en daarna als een pijl uit de boog.

Meer foto's

Jong geleerd is oud gedaan. Schaatsen, je kunt er nooit te vroeg mee beginnen. De eerste pasjes aan het handje en daarna als een pijl uit de boog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.