Echtpaar Zwerink viert diamanten huwelijk

HOONHORST- Afgelopen week vierden Marinus en Catrien Zwerink uit Hoonhorst hun zestigjarig huwelijk. Dit werd samen met familie en kennissen in twee kleinere samenstellingen gevierd in Diever en bij restaurant-zalen centrum de Veldhoek in Heino. De wieg van Marinus stond in Raalte en die van Catrien in Deventer.

Het echtpaar begon in 1969 samen drukkerij Sono in Heino. Eerst in een houten pand aan de Marktstraat in Heino, in 1975 in een nieuwbouwpand aan de Weerd en in 1991 in een totale nieuwbouw aan de L.J. Costerstraat. “Het mooie was dat Catrien altijd heeft meegewerkt, met name toen de kinderen naar school gingen”, merkt Marinus op. “Zij deed niet alleen de boekhouding maar was ook een tijdje bedrijfsleider in Raalte. Marinus was ook maatschappelijk zeer actief, onder meer in de ondernemersvereniging ‘Heino Aktief’ en in het verenigingsleven: bij de 40+ club in Raalte, de Lionsclub in Raalte, bij Odd Fellows in Meppel en bij ‘duurzaam Hoonhorst’. Tevens was hij vele jaren districtsvoorzitter bij KVGO (Koninklijke Vereniging Verbond Grafische Ondernemingen).

Reizen en mountainbiken

Het bedrijf Sono werd in 1994 overgedaan aan hun zoon Ferdi. “Toen hadden we tijd voor andere zeer leuke dingen. Wij zijn samen ruim zestien jaar lang vrijwilliger geweest als toeristische reisbegeleiders bij de ANWB. We begeleidden reizen van Moskou tot de Noordkaap en van Turkije tot Zuid-Afrika, Nieuw Zeeland en diverse Europese bestemmingen.” Sport staat bij het sportieve echtpaar hoog in het vaandel. Bijzonder is ook dat alles samen werd gedaan zoals racefietsen, hardlopen en tennissen. Hoogtepunt was dat beide de marathon van New York in 1991 liepen en zij ook samen in het Central Park over de finish kwamen. Al vele jaren, sinds 1998, wordt in de wintermaanden afgereisd naar het zuiden. Eerst met de caravan en later met de camper. “Een half jaar in Nederland bij de kinderen en familie en een half jaar in Spanje. Dat bevalt ons uitstekend”, zeggen beide. In Spanje kunnen we in de bergen onze favoriete sport mountainbiken beoefenen. Al ruim vijftien jaar trekken we samen gemiddeld driemaal per week de bergen in. Wij zijn dankbaar dat we dit fysiek en geestelijk nog kunnen doen.” Het echtpaar heeft vijf kinderen (vier zonen en één dochter), zestien kleinkinderen, vijf achterkleinkinderen en de zesde is op komst”, zeggen beide met een grote glimlach. “Daar zijn we zeer dankbaar voor.” Wethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen kwam het echtpaar thuis, aan de Weitjes in Hoonhorst, waar het echtpaar sinds 1999 woont, feliciteren namens de gehele gemeente Dalfsen. Een grote bos bloemen was eerder al bezorgd.

Tekst: Evert Jan Goos

Het sportieve diamanten echtpaar trekt nog vaak de bergen in met de mountainbike

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.