Echtpaar Schrijver-Polhaar zestig jaar getrouwd

0245412_Echtpaar_Schrijver-Polhaar.JPG
Wethouder Betsy Ramerman kwam het diamanten echtpaar Schrijver thuis feliciteren met hun zestigjarig huwelijk.

DALFSEN – Afgelopen week was het zestig jaar geleden dat Jan Schrijver en Jopie Polhaar elkaar het ja-woord gaven. Trouwambtenaar was toen burgemeester H.R. van Bruggen van de gemeente Dalfsen, weten zij zich nog te herinneren. Het diamanten echtpaar woont al zestig jaar tot grote tevredenheid in hun huidige woning aan de Pastoriestraat in Dalfsen. Jan werd geboren in het buurtschap Lenthe en ging na de lagere school naar de ambachtsschool. Hij werd timmerman en werkte bij een aantal bouwbedrijven waaronder Pierik en Hulst in Dalfsen. Toen er na een flink aantal jaren kleine lichamelijke ongemakken ontstonden, werd hij suppoost/begeleider in het Stedelijk museum in Zwolle. Op zijn 65-ste ging hij met pensioen. Jan heeft een aantal hobby’s: hij schildert graag en poseert regelmatig met zijn schilderijen in onder meer het gemeentehuis in Dalfsen. Hij zit op yoga en speelt bij de mondharmonicavereniging Mondos. Hij was ook vele jaren lid van operettevereniging Bel Canto en momenteel zingt hij wekelijks online. Dat is in het programma ‘Samen online zingen’ van Bert van de Wetering. Jopie is een echte Dalfsense. Zij werkte ruim vijftig jaar bij de familie Jacobs. Eerst in de huishouding en vervolgens zowel in de mode als in de meubelbranche. Zij naait graag en maakt nog bijna alle kleding zelf. Het is een sportief echtpaar. Samen liepen zij het Pieterpad en nog steeds wordt er wekelijks gewandeld. Ook werden er diverse reizen gemaakt naar o.a. Australië en diverse landen in Europa. Het echtpaar leerde elkaar kennen op de kermis in Dalfsen, waarbij de zweefmolen het favoriete onderdeel was. Het echtpaar heeft twee kinderen, een zoon en een dochter en twee kleinkinderen. Het feest werd samen met de familie, kennissen gevierd bij Hotel de Barones in Dalfsen. Wethouder Betsy Ramerman kwam het echtpaar thuis aan de Pastoriestraat namens de gemeente Dalfsen feliciteren. Een grote bos bloemen was eerder al bezorgd.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.