Echtpaar Evertsen-Schuurman viert diamanten huwelijk

0246650_IMG7100.JPG
.

NIEUWLEUSEN – Afgelopen week waren Henk Evertsen en Ge Schuurman zestig jaar getrouwd. Beide zijn echte Nieuwleusenaren, ze zijn er geboren en hebben er ook altijd gewerkt.

Hun huwelijk werd afgesloten door burgemeester Mulder, weten zij zich nog goed te herinneren. Henk ging na de lagere school naar de landbouwschool in Dalfsen. Daarna werkte hij een aantal jaren bij de Union. Hij behaalde vervolgens de benodigde diploma’s en ging als boekhouder aan de slag bij Zuivelfabriek ‘Onderling Belang’ in Nieuwleusen. Maar het grootste deel van zijn werkbare leven, ruim 25 jaar, werkte hij bij de Rabobank in Nieuwleusen. Hij ging op 57-jarige leeftijd met pensioen. Ook was Henk maatschappelijk zeer actief. Hij was o.a. vele jaren ouderling/kerkvoogd en diaken in de Hervormde Gemeente in Nieuwleusen. Hij verzorgde het verjaardagfonds en was hierbij ook collectant. Ook was hij een aantal jaren penningmeester van een kleuterschool.
Ge werd eveneens geboren in Nieuwleusen. Na de lagere en huishoudschool volgde zij de opleiding voor coupeuse aan de modevakschool. Zij heeft haar hele leven veel genaaid, geborduurd etc. o.a. voor kennissen, familie en uiteraard voor de kinderen. Iets wat zij nu nog heel graag doet. Ook zij was regelmatig collectant en ook lid van de CPVN (Christelijke Plattelands Vrouwenvereniging Nieuwleusen). Beide mogen vooral ’s zomers graag fietsen en ook het werk in de grote tuin vraagt hun beider aandacht. Het echtpaar heeft vier kinderen: één zoon en drie dochters, vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Het feest werd – nadat er een grote groepsfoto is gemaakt – samen met familie gevierd bij Het Roode Hert in Ankum. Wethouder Betsy Ramerman kwam het echtpaar thuis aan de Oosteinde in Nieuwleusen feliciteren met deze mijlpaal namens de gehele gemeente Dalfsen. Een brief van de koning met felicitaties en een grote bos bloemen van de gemeente Dalfsen prijkte op de tafel.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Wethouder Betsy Ramerman bracht namens de gemeente Dalfsen de felicitaties over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.