Echtpaar Bos-van der Zwan zestig jaar getrouwd

0246649_IMG7092.JPG
.

DALFSEN – Afgelopen week waren Rein en Gerda Bos zestig jaar getrouwd. Ter ere van dit feit werd in oktober al samen met hun twee zoons een week lang een boottocht gemaakt langs diverse Hanzesteden de z.g. Hanzetocht.

“Een hele leuke ervaring”, aldus het diamanten echtpaar. Op de dag zelf bracht wethouder Jan Uitslag een bezoek aan het echtpaar en bracht de felicitaties over namens de gehele gemeente Dalfsen. Rein werd geboren in Den Haag. Na de lagere school bezocht hij de Mulo en werkte vervolgens kort bij een groothandel in bouwmaterialen en na zijn diensttijd circa 43 jaar bij een importeur in autoonderdelen. Niet alleen administratief maar ook als vertegenwoordiger trok hij het hele land door. Rein was in Dalfsen zeer actief in het verenigingsleven. Hij was vele jaren voorzitter van de postzegelvereniging ’t Raedhuys en ook in de volleybalwereld heeft hij bijna een heel leven ‘versleten’. Hij was ruim veertig jaar scheidsrechter en is tevens erelid. Van de Nevobo (Nederlandse Volleybalbond) ontving hij een oorkonde voor 40 jaar bondsscheidsrechter. Ook had hij zitting in het bestuur van de Trefkoele in Dalfsen.
De wieg van Gerda van der Zwan stond in Scheveningen en zij voelt zich een echte Scheveningse. Na de lagere school en de huishoudschool ging zij naar de opleiding voor kinderverzorgster en opvoeding en vervolgens volgde zij de opleiding voor gezinsverzorgster. “Dat is een heel mooi beroep en ik heb daar veel voldoening uitgehaald. In die periode heb ik door mijn werk ook mijn man leren kennen. Ik kwam als gezinsverzorgster bij de moeder van mijn man.” Haar hobby’s waren vooral ook volleybal, tafeltennis en zij zat op gym. Terwijl haar man actief is met zijn postzegelverzameling, houdt zij zich vooral bezig met lezen. Hoewel beide medisch gezien wel iets voor de kiezen hebben gehad is hun gezondheid nu redelijk goed. Het echtpaar woont sinds 1973 tot tevredenheid aan de Agnietenhof.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Rein en Gerda Bos werden door wethouder Jan Uitslag gefeliciteerd namens de gemeente Dalfsen met hun diamanten huwelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.