Druk bezochte kunstmarkt in De Trefkoele in Dalfsen

0246192_IMG7026.JPG
.

DALFSEN – Afgelopen zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur hield Kulturhus de Trefkoele in samenwerking met de kunstgroep Trefkoele een kunstmarkt. Kunstenaars konden een kraam huren van van 80 bij 200 cm voor een bedrag van 35 euro.

In hal 2 stonden 32 kraampjes opgesteld met een divers aanbod aan schilderijen, keramiek, glaskunst, houtobjecten, sieraden etc. Voor de muzikale omlijsting zorgden enkele hoornblazers en er trad een popkoor op. Ook was er een kinderkunstactiviteit en waren er diverse lekkernijen. Verder was er een aanvullend programma met demonstraties van een aantal kunstenaars. De toegang was gratis. “Het is een prachtige gelegenheid om een mooi cadeau voor kerst of voor jezelf te kopen”, zegt beeldend kunstenaar Hilda van Assen uit Dalfsen.

Meer cultuur

Het initiatief voor deze kunstmarkt kwam feitelijk van Ilse Veerbeek, de nieuwe directeur van de Trefkoele , vervolgt Hilda. “Zij is van mening dat er meer cultuur in Kulturhus de Trefkoele te zien moet zijn. “Dit is de eerste kunstmarkt, daarna gaan we evalueren. Maar gezien het succes en het grote aantal toeschouwers ligt het in de lijn der verwachting dat de kunstgroep het zeker een vervolg geeft. Hilda zelf is al bijna haar gehele leven bezig met creativiteit en vormgeven. Zij werkt graag met het tekenpotlood, klei en speksteen, maar ook met bloemen en planten. “Op wat latere leeftijd ben ik begonnen met schilderen. Ik werk het liefst met acrylverf en ik heb ook al enkele leuke dingen verkocht”, zegt zij met een glimlach.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.