CBS Kardoen houdt succesvolle actie voor de Voedselbank

0245912_20221201110115.jpg
.

OMMEN – Op basisschool CBS De Kardoen in Ommen heeft het ‘goede-doelenteam’ een zeer succesvolle actie gehouden voor de Voedselbank Hardenberg-Ommen. Het initiatief kwam vanuit zes leerlingen uit de groepen 6 en 7.

In de periode tussen de herfst- en kerstvakantie werkte de gehele school aan het thema: voeding en sport. “Wij vinden het belangrijk dat iedereen genoeg en gezond kan eten”, aldus een leerkracht die het goede-doelenteam aanstuurt. “Maar we hebben bij ons bezoek aan de Voedselbank gezien dat niet iedereen dat kan. Daarom hebben de leerlingen geld ingezameld en hebben ze posters en flyers gemaakt met de oproep om mee te helpen. Op woensdag 30 november kon men voedingswaren komen brengen. Dát hebben we geweten: we hoopten dat iedereen één product zou meenemen, maar we hebben zoveel meer gekregen. Alle kratten die we klaar hadden staan, raakten helemaal vol! Vrijwilligers van de Voedselbank kwamen donderdag langs om de opbrengst op te halen. Wat de volgende actie gaat worden van het goede-doelenteam? Dat weten we nog niet, maar goede acties krijgen op de Kardoen zeker een vervolg!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.