Buurtvisite Besthmen, Eerde en Zeesse

0247187_Boerderij_Zeesse.jpg
Een boerderij in Zeesse

OMMEN – Het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO) houdt op drie avonden een ‘buurtvisite’ voor bewoners van de Ommer buurtschappen Besthmen, Eerde en Zeesse. De buurtvisite wordt gehouden op dinsdag 28 februari, woensdag 1 maart en donderdag 2 maart in het Historisch Museum aan Den Oordt 7 in Ommen. Deze zijn vooral bedoeld voor mensen die een relatie hebben met genoemde buurtschappen.

Tussen 19.30 en 20.00 uur staat de koffie klaar en in het tweede deel van de avond is er een hapje en een drankje. Het nieuwe Historisch Museum is geopend en kan dan gratis worden bekeken.

Historie

De historie van de buurtschappen komt uitgebreid aan bod. Er worden collecties getoond die de werkgroepen van het CCO hebben verzameld over de historie van de buurtschappen. Een aantal boerderijen zullen worden uitgelicht. Bovendien hebben een aantal bewoners bezienswaardigheden voor deze avonden in bruikleen gegeven. Verder is er een tentoonstelling met panelen met veel informatie in woord en beeld die naast herkenning, ook de gelegenheid bieden voor ontmoeting en verhalen uit vroeger tijden. Geïnteresseerden in familiestambomen uit de gemeente Ommen kunnen een uitgeprinte familiestamboom krijgen. De fotogroep is aanwezig met diverse fotoboeken.
De buurtvisites blijken vaak een soort reünie te zijn voor huidige en vroegere bewoners van de buurtschappen. Het gaat hier ook om een terugkerende activiteit van het CCO. De serie moest echter enkele jaren onderbroken worden door de nieuwbouw van het museum en de beperkingen wegens corona.

Vooraf aanmelden

Omdat een beperkt aantal gasten tegelijk mogen worden ontvangen van de brandweer, is vooraf aanmelding nodig. Dit kan bij Aldien Pasman, tel. 0529-453446 of 06-23817150. Mailadres: egbert.pasman@hetnet.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.