All-In Toernooi wordt bij FC Ommen gereanimeerd

0246734_All-In_-_1_3.jpg
Het All-In Toernooi jarenlang een vaste en succesvolle seizoenafsluiter bij OVC '21 wordt na drie stille jaren nieuw leven ingeblazen bij FC Ommen.

Ommen – We gaan diep terug in de vorige eeuw: het All-In Toernooi was jarenlang de vaste seizoenafsluiter bij voetbalclub OVC ’21. Het evenement stamt diep uit de vorige eeuw, toen de club de naam v.v. Ommen droeg. Het was een happening voor de hele familie. Teams bestaande uit vrienden, buren, kennissen, collega’s en familie.

Jong en oud door elkaar, trapten een balletje op een half speelveld. Bij de deelnemende teams moesten altijd twee vrouwen in het veld staan. Minder belangrijk dan de prestatie was de presentatie. Het best geklede, of verklede team kreeg een prijs aantrekkelijker dan de prestatieprijs. Op een bepaald moment moest er zelfs een inschrijfstop worden ingesteld, omdat de animo te groot werd. Na afloop van het toernooi gingen de lappen vlees op de barbecue, stond de prethaak continu in de neerwaartse stand en werd uit volle borst mee gekweeld met een ingehuurde levensliedzanger.

Iets anders van opzet

In 2019 was bij OVC ’21 de laatste editie van dit evenement. Na het fuseren met zustervereniging OZC gingen de clubs verder door onder de noemer FC Ommen. Bedoeling was dat het All-In Toernooi zou blijven bestaan, maar corona gooide in 2020 en 2021 roet in het eten. Dit jaar was de bedoeling dat het festijn zijn comeback beleefde, maar er werd niet al te fanatiek gepusht, waardoor het ludieke gebeuren werd afgeblazen. De nieuwe commissie is ondertussen samengesteld en deze is van plan het All-In Toernooi in 2023 succesvol te reanimeren. De datum staat met rood omrand op de evenementenkalender: zondag 4 juni 2023. Gerrit van Elburg is een van de initiatiefnemers, die kost wat kost het evenement wil laten slagen. “Als commissie gaan we de schouders eronder zetten, omdat overal te horen viel dat mensen het jammer vonden dat het All-In niet doorging. We maken de opzet iets anders. We kunnen ongeveer 25 teams gebruiken. Maakt niet uit van waar die vandaan komen, dat hoeft niet perse Ommen of directe omgeving te zijn. Wel maken we onderscheid tussen prestatie- en recreatieteams, zeg maar de verklede teams. Die laatste categorie krijgt de mooiste prijs. Inschrijven kan al vanaf januari via de clubsite www.fcommen.nl. En ja, we hopen natuurlijk op veel respons, mooi weer en natuurlijk contracteren we weer een vertolker van het levenslied. Dat hoort er nu eenmaal bij.”

Tekst: Willem Lampe

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.