Voetbal regio Dalfsen

0245026_IMG_2134.jpg
Nieuwleusen boekte een moeizame overwinning in Den Ham.

Dode spelmomenten nekken ASC’62

ASC’62 speelde thuis tegen s.c. Rouveen en verloren met 1-3. De gasten staan op een derde plaats op enige afstand van de beide koplopers. Gezien het spel in de 2e helft van de vorige wedstrijd tegen koploper Dieze West begonnen de Dalfsenaren vol goede moed aan de wedstrijd. Er werd veel druk naar voren gezet, waardoor het spel zich voornamelijk op Rouveens grondgebied afspeelde en al snel leverde dit een doelpunt op. Uit een vrije trap werd Steven Holsappel weggestuurd op de rechterkant. Hij leverde een strakke voorzet af, die bij de tweede paal door een speler van Rouveen in eigen doel werd gewerkt. ASC bleef doorgaan en Rouveen kon daar aanvallend weinig tegenover zetten. Halverwege de eerste helft een prima steekpass achter de verdediging op Erik Bos. De uitkomende doelman stopte de bal met de hand enkele meters buiten het strafschopgebied. Terwijl menigeen een rode kaart voor de doelman van Rouveen verwachte liet de man die er overgaat na en liet doorspelen. Dit was een cruciaal moment in de wedstrijd. In het laatste kwartier van de eerste helft raakte de wit-blauwe formatie meer en meer het initiatief kwijt. Drie minuten voor rust kregen de gasten een corner. Door onvoldoende scherp te reageren kon Milan Smit Rouveen de 1-1 binnenschieten. Na de hervatting kwam Rouveen beter uit de kleedkamer dan ASC’62. Het spel was verzorgder en de thuisploeg kwam er maar moeilijk uit. Toch kreeg men nog een goede kans uit een scherpe voorzet. Niloy Haroun schampte de bal met het hoofd. Dat had hij beter niet kunnen doen, want achter hem stond Tom Pierik helemaal vrij om de bal binnen te koppen. Een kwartier voor het eind viel het doelpunt aan de andere kant, wederom uit een dood spelmoment. Rouveen mocht een vrije trap nemen vlak voor de achterlijn. De bal werd bij de tweede paal ingekopt door David Bouwmeester. ASC’62 claimde nog wel een duwfout ten opzichte van Rick van Faassen, maar de scheidsrechter ging hier niet in mee. Het laatste kwartier trokken de Dalfsenaren vol ten aanval, maar kansen leverde dat niet echt op. Diep in blessuretijd, toen ASC alle risico’s nam om de gelijkmaker te forceren, wist Rouveen de wedstrijd definitief te beslissen door Mart Dunnink, die de bal in het verlaten doel kon schieten. Eindstand 1-3. Wederom bleven de Dalfsenaren met lege handen en zakte het team twee plekjes op de ranglijst. De geplande wedstrijd van komende zaterdag tegen DVC Dedemsvaart is in onderling overleg verplaatst naar dinsdag 6 december. Aanvang 20:00 uur op het sportpark De Boekweit in Dedemsvaart.

SV Dalfsen heer en meester op Sportpark Gerner

Dalfsen had geen kind aan de nummer drie van de eerste klasse E, GRC Groningen werd maar liefst met 3-0 naar het hoge noorden gestuurd. Vanaf het begin zat het team van Marcel Smid lekker in de wedstrijd, duels werden gewonnen, de tweede bal was voor de rood-gelen en de kansen volgden vanzelf. En dit terwijl het team allesbehalve compleet aan de wedstrijd begon, Stefan Jansen of Lorkeers geschorst en Niek van Ringen, Daan van der Vegt en Erik Koedijk geblesseerd, kortom een puike prestatie. Dalfsen begon scherp aan het duel en om elke meter werd gestreden. De eerste helft was nog redelijk in evenwicht maar de tweede helft was overduidelijk voor Dalfsen. Het was uiteindelijk Kariem Own die de score voor Dalfsen opende in de 57e minuut. Dalfsen bleef gretig en het was wachten op de volgende kans en die kwam toen Vince van den Anker één op één met de Groninger doelman kwam te staan. Van den Anker kwam als winnaar uit de bus en de 2-0 was een feit. Hierna volgde de mooiste goal van de wedstrijd toen na een geweldige combinatie de uitstekend spelende Luc van der Vegt beheerst afrondde. Dalfsen gaf de overwinning niet meer uit handen en hield knap de nul achterin. Door deze overwinning staat Dalfsen inmiddels strak in de middenmoot en reist met goed gevoel af naar koploper TVC’28 uit Tubbergen. De wedstrijd in Tubbergen op sportpark De Grote Moat wordt komende zondag gespeeld en start om 14.00 uur.

Hoonhorst pakt geen punten bij IJsselstreek

Hoonhorst speelde evenals twee weken geleden en na een vrij weekend wederom in Deventer. Dit keer bij volksclub IJsselstreek. Bij voetballen tegen verenigingen als IJsselstreek moet de opdracht zijn: scherp verdedigen en geen ruimte geven om de technisch balvaardige spelers in hun spel te laten komen. En in aanvallend opzicht zuinig zijn op de bal en zo kansen te creëren. Want verdedigen, dat is niet de grootste kwaliteit van de behendige spelers. Twee momenten van onachtzaamheid en niet scherp verdedigen betekenden in de eerste helft tot tweemaal toe een achterstand. Het eerste tegendoelpunt viel daarbij al binnen vijf minuten na de aftrap. Na de 1-1 waarbij een strak ingedraaide corner van Sten Klein Herenbrink grabbelend door de goalie van IJsselstreek achter de doellijn werd gewerkt, was het wederom een moment van zwak verdedigen wat de Deventernaren op voorsprong zette. In blessuretijd van de tweede helft maakte IJsselstreek de beslissende 3-1 wat ook de eindstand was. En kreeg Hoonhorst dan helemaal geen kansen? Zeker wel. Al in de eerste helft meerdere goede mogelijkheden, waarbij veelal de overtuiging ontbrak om doeltreffend te zijn. Of er werd gekozen voor de moeilijke oplossing. De tweede helft kreeg Kristan Mulder nog de grootste kans door in een één op één met de doelman niet doeltreffend te zijn. Gemiste kans op drie punten voor Hoonhorst.
Zondag speelt Hoonhorst om 14.00 uur thuis tegen Heeten.

Lemelerveld verliest in slotfase

Lemelerveld speelde thuis tegen Stevo en verloor met 0-2. Het werd een moeilijke wedstrijd voor Lemelerveld. Vooral het eerste gedeelte was meer spannend dag goed. De ruststand was daarom ook 0-0. Na de hervatting kwamen beide teams beter in hun spel. De beste kans voor de thuisploeg was in de 65e minuut. Maar geen goal. Kort erna kregen de bezoekers een strafschop maar ook deze ging er niet in. Het venijn zat in de staart van de wedstrijd. Stevo slaat tweemaal toe. Eindstand 0-2. Stevo blijft tweede op de ranglijst terwijl Lemelerveld op de elfde plek terecht komt. Zondag speelt Lemelerveld uit tegen Reutum. Deze ploeg staat een plek hoger op de ranglijst met een punt meer.

Zwaar bevochten overwinning voor S.V. Nieuwleusen

Op sportpark De Rohorst in Den Ham speelde s.v. Nieuwleusen tegen rode lantaarndrager Den Ham. Na 90 minuten was het Nieuwleusen dat de drie punten mee naar huis nam na een moeizame 0-1 overwinning. Voor Den Ham was van de aftrap duidelijk wat ze deze middag moesten doen, punten halen! Met fysiek voetbal maakte het Nieuwleusen de eerste 45 minuten bijna onmogelijk om hun reguliere spel te spelen. Nieuwleusen had dan ook de nodige moeite om elkaar te vinden en door de vele slordigheden gaf het Den Ham moed. De eerste grote kans was dan ook voor de thuisploeg, maar de goed ingeschoten bal van Kuipers spatte uiteen op de lat en ook de rebound wist Buitenhuis niet te verzilveren. Ruststand 0-0. Na de hervatting een geheel ander Nieuwleusen. Door enkele omzettingen was de balans in het elftal beter en wist het de nodige kansen te creëren. Den Ham moest achteruit en met het nodige kunst en vliegwerk wist doelman Pekkeriet zijn doel schoon te houden. In de 60e minuut kwam Jille Brinksma in het veld voor Randy Vink. Dit bleek een gouden wissel want Brinksma wist zijn eerste kans, na prachtig voorbereidend werk van Tom Vasse, meteen te verzilveren. Dit was het signaal voor Den Ham om nog driftiger op zoek te gaan naar een goal, maar die kwam er in de 30 resterende minuten niet. Daarentegen had Neuwleusen de nodige kansen om het duel op slot te gooien, maar het vizier stond deze middag niet op scherp. In een zwaarbevochten wedstrijd trok Nieuwleusen aan het langste eind en ging met de 3 punten huiswaarts. Eindstand 0-1. Zaterdag speelt Nieuwleusen thuis tegen Enter Vooruit. De wedstrijd is vervroegd naar 12.30 uur. Mocht Nederland op het WK geen groepswinnaar worden dan wordt de aanvangstijd weer teruggezet naar 14.30 uur.

USV blijft bij VWC steken op 1-1

Met een aanvallende speelwijze begon USV prima aan de klus in het Friese Munnekeburen. De plaatselijke fusieclub had grote moeite om onder de druk vandaan te komen. In de 10e minuut leverde die strijdwijze succes op. Een splijtende pass van Frank Kuiper bereikte Thijmen Stegeman, die doelman Kevin Bron het nakijken gaf (0-1). Voor USV het sein om terug te plooien op eigen helft. Dat pakte niet goed uit. De thuisclub kon achterin op adem komen en kwam naar voren toe steeds vaker als overwinnaar uit de duels. Daardoor hing de gelijkmaker in de lucht. In de 22e minuut was het raak. Dankzij een scherp indraaiende corner. Dennis Bron kreeg de treffer op zijn naam (1-1). Even later had USV pech toen een kopbal van Frank Kuiper op de paal belandde. Voor rust bleef VWC dreigend, meestal door handenbinder op links Onno van ’t Hoff. Na de hervatting probeerde USV nadrukkelijk het verschil te maken. De thuisclub koesterde het punt en liet zich aanvallend steeds minder zien. Jort Kouwen had zijn prima invalbeurt kunnen bekronen, maar zijn inzet stuitte op Bron. Tien minuten voor tijd leek het slotoffensief van USV toch nog de volle winst op te leveren. Maar VWC overleefde met enig fortuin een spervuur van schoten. Dennis van der Veen had in de extra tijd de winnende ook nog op zijn hoofd, maar weer de lat stond de winnende treffer in de weg. Zondag speelt USV alweer de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. De Blesse komt op bezoek. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

Verslag: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.