Vilsteren houdt koploper CCW ’16 in toom

WILP – CCW ’16 ontstond in 2016, nadat SV Cupa uit Bussloo en SV Wilp, uiteraard uit Wilp, besloten onder een noemer verder te gaan. Zes jaar verder wacht de combinatieclub nog steeds op sportief succes in de vorm van een promotie of, nog mooier, een kampioenschap. De locatie doet glorie, dadendrang en heldhaftig vermoeden. Waar spelen jullie? Hoe heet dat complex? d’Olde Leeuwenbarg! Daar kun je mee voor de dag komen. Deze jaargang lijkt CCW een serieuze gooi te doen naar de titel. Vilsteren is de volgende prooi die op de leeuwenberg verslonden moet worden. Nu is de ploeg van Dik Runherd niet een gezelschap dat maar zo aan de kant geschoven wordt. Vooralsnog is voor de equipe uit het molendorp geen hoofdrol weggelegd, maar menig tegenstander bijt zich de tanden kapot op de taaie rakkers van de Molenesch, of komt op z’n minst met de schrik vrij. Kon Vilsteren de kampioensdroom van CCW in duizend schilfers uiteen laten knappen of diende het op de Leeuwenberg als prooi voor de leeuwen van trainer Bart Vos?

Het was toch weer puzzelen voor trainer Dik Runherd in de aanloop naar het duel. Sluitpost Job de Groot was absent, dus wie raapt de (keepers)handschoen? Na enig wikken en wegen viel de keus op Niels Veltmaat. Zestien lentes jong, maar hij weerde zich prima op d’Olde Leeuwenbarg. Zoals eigenlijk heel Vilsteren een dikke voldoende haalde in de match tegen de koploper van 5E. “Eerlijk is eerlijk”, verklaarde Runherd na afloop. “Ze hebben een mooi elftal. Met recht een kampioenskandidaat. Ze waren voetballend beter, maar wij hebben gevochten als leeuwen. Ik zag strijd, passie en overlevingsdrang. Iedere spelen een acht. Of nee, herstel, een negen. Een bonuspunt in een sportieve wedstrijd, op een boven verwachting goed bespeelbaar grasveld.” De vrieskou viel mee in Wilp, net als het resultaat. Thijs Smit zet tien minuten voor de onderbreking de thuisclub op 1-0, maar nauwelijks na de aftrap trekt Sven Koggel deze tegenslag recht. In deze 1-1 komt geen verandering meer.

Runherd koos voor de volgende elf: Niels Veltmaat, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Rick Kortstee, Matthijs Kamphuis, Stijn Niens, Rowi Hollegien, Sven Koggel (70. Koen Kortstee), Wouter Mars (aanvoerder), Justus von Martels (82. Senn Hendriks) en Lars Kampman (82. Diede Veltmaat).
Stand 5E: CCW ’16 8-19 (30-5), Davo 8-19 (21-5), Voorst 8-15 (24-13), Go Ahead 8-15 (17-14), Zwolle 8-14, Vilsteren 8-13, Epse 8-10 (22-23), Terwolde 8-10 (17-26), Emst 8-9, Wesepe 7-6, Batavia ’90 7-3 en Wissel 8-3.

Zondag speelt Vilsteren thuis tegen Voorst. Aanvang: 14.00 uur.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.