Uit Hei en Dennen: Meubelwinkels

0243488_Antoinette_Pieterman.jpg
.

We zijn een beetje uitgekeken op ons meubilair. Te oubollig en saai. Op oudere leeftijd besef je dat nieuwe plannen NU verwezenlijkt moeten worden. We zijn geen vijftigers, maar zeventig plussers. Zou je dan nog iets nieuws nemen………voor die paar jaren? Je weet immers nooit wanneer ijzeren Hein met z’n zeis voor de deur staat. Hij gaat er geen 20 jaar over doen! Dus op pad in Zwolle, want aan de meubelboulevard liggen de woonwinkels vlak bij elkaar. U merkt, ik kan rijmen en dichten zonder mijn hemd op te lichten. Wij weten voornamelijk wat we NIET willen en zijn daarin eensgezind. Vermoeiend hoor, zo’n tocht door al die woonetages. Oké je kunt op al die stoelen en banken uitrusten, maar op die manier krijg je die woonboulevard niet op één middag te zien. Ze hebben vaak een afdeling met leuke accessoires, als een klok met een aapje op een stokje, een lampje met een gouden leeuw en andere, vaak niet te verklaren snuisterijen voor in en op kasten, die voorzien zijn van een tijgerprint kleedje. Je moet er van houden. Mij lukt dat soms, maar Gerrit bekijkt het spul bijna brakend. Ik houd me dus in. Wij kochten niets. Gaan ook niet terug om een tweede keer te kijken, neen. Wij zijn voornemens de plaatselijke woonwinkels in en rond Ommen te bezoeken. Het is wellicht een idee ons te bezinnen waar we serieus naar op zoek zijn. Met een schets of foto van de kamers en serre. Je kunt ook denken: “Mens, blijf gewoon op je bestaande meubilair zitten, goed is goed.” Maar vrouwen willen zo af en toe eens wild om zich heen slaan, weg met die degelijke eettafel en stoelen, dito met bank en fauteuils in de serre. Om niet te spreken van de twee tuttige goudgele moderne stoeltjes bij de open haard. Die haard wordt trouwens dichtgemaakt. Nu komt in de schouw een palletkachel. Ik had er nog nooit van gehoord, maar Gerrit is er helemaal weg van. Eerst dacht ik dat je pallets in die kachel moest stoken, ja weet ik veel. De schoorsteenveger moet nog wel even komen, er is jaren nooit iets schoongemaakt. Ik heb er al jaren een gashaard in, lekker hoor, bij de warmte van de haard een wijntje drinken met wat hartigs erbij en gewoon wat kletsen, eten, drinken en één of twee uiltjes knappen.

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.