Toegevoegde speeltijd wordt Vilsteren noodlottig

0244902_Vilsteren-Voorst_1.jpg
Vilsteren was meerdere keren dicht bij een treffer, maar moest in blessuretijd het hoofd buigen voor Voorst.

VILSTEREN – Om te spreken van een daverende verrassing vaart iets te ver, maar Vilsteren verraste positief met de remise tegen koploper CCW ’16. Geen zege, maar zeker wel een morele overwinning voor de ploeg van Dik Runherd. ‘Voorst thuis’ is het volgende varkentje dat gewassen moet worden. De bezoekers uit het IJsseldorp tussen Deventer en Zutphen hebben twee punten meer verzameld dan de bewoners van de thuisclub. Bij winst was het dus d’r op d’r over voor Vilsteren. Mooie bespiegeling vooraf en een prachtig voornemen, welke op ‘het plastic’ van de Molenesch gestalte moet krijgen.
Het was grauw en regenachtig op de laatste zondag van november. Potentiële toeschouwers voor het duel Vilsteren-Voorst stonden voor de keus: warm en droog voor de tv of kil en koud in de drup langs de lijn, België tegen Marokko of Vilsteren versus Voorst, Hakim Ziyech of Rowi Hollegien. Slechts een handvol ‘die-hards’ verkoos het waterkoude Vilsterse sportcomplex boven de warme kachel thuis. De trouwe aanhang kreeg een meeslepend gevecht voorgeschoteld, met een dramatisch slot.

De gezichten stonden na negentig minuten plus nog een stuk of tien op onweer bij de spelers van de thuisploeg. Begrijpelijk gezien het verloop van de wedstrijd, die Vilsteren beslist niet had moeten verliezen. Maar ja, voetbal is soms wreed. Meestal wint de beste. Niet per definitie. Op de Molenesch won de meest gelukkige. De frustratie zat ‘m bij de thuisclub vooral in het vermeende onrecht. Een paar minuten voor tijd breekt Wouter Mars door de vijandelijke afweer en legt perfect af op invaller Senn Hendriks. Perfecte aanval. Loepzuivere goal. De twee aanvallers in het geel worden bijkans doodgeknuffeld door hun ploeggenoten. Te vroeg gejuicht? Nee toch? Langs de lijn staat de grensrechter van Voorst met de vlag omhoog. Buitenspel? Doe niet zo gek! Een lachertje. Toch neemt leidsman Damman het signaal van zijn assistent over. Het voelt als de weg van de minste weerstand. Niks 1-0, de 0-0 blijft staan. Even later mag Simon Wijtenhorst op zo’n 25 meter van de goal van Job de Groot aanleggen. De spelmaker van Voorst jaagt de bal onhoudbaar in de winkelhaak. 0-1. Runherd verbijt zijn teleurstelling, blijft sportief en feliciteert collega Brummelman, maar de ergernis zit diep. “Zo onterecht. Het was een zuiver doelpunt. Nooit buitenspel. Dat zag iedereen. En dan in blessuretijd de 0-1. Overkomt ons dat weer, net als in Zwolle. We hadden op z’n minst een gelijkspel verdiend, maar helaas.”

Runherd stuurde de volgende elf de kunstmat op: Job de Groot, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Rick Kortstee, Matthijs Kamphuis, Stijn Niens, Sven Koggel (76. Senn Hendriks), Rowi Hollegien, Wouter Mars (aanvoerder), Justus von Martels (76. Diede Veltmaat) en Lars Kampman (71. Jari Vlierman).
Stand 5E: Davo 9-22, CCW ’16 9-20, Voorst 9-18 (25-13), Go Ahead 9-18 (20-14), Zwolle 9-17, Vilsteren 9-13 (17-12), Epse 9-13 (25-24), Emst 9-10 (10-11), Terwolde 9-10 (18-29), Wesepe 8-6, Batavia ’90 8-3 en Wissel 9-3.

Zondag speelt Vilsteren in en tegen Terwolde. Het beginsignaal op sportcomplex De Woldermarck is gepland om 14.00 uur.

Verslag: Willem Lampe

in blessuretijd schiet Simon Wijtenhorst Voorst naar 0-1 op de Molenesch tegen Vilsteren.
Invaller Senn Hendriks schoot raak voor Vilsteren, maar de treffer werd op aandrang van de assistent-scheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel. Een discutabele beslissing.

Meer foto's

Invaller Senn Hendriks schoot raak voor Vilsteren, maar de treffer werd op aandrang van de assistent-scheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel. Een discutabele beslissing.
in blessuretijd schiet Simon Wijtenhorst Voorst naar 0-1 op de Molenesch tegen Vilsteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.