Spruijt en Opperman: cabaret-chantant in optima forma

DALFSEN – Theater de Stoomfabriek presenteert op vrijdag 9 december met trots een nieuwe loot aan de boom van de vaderlandse kleinkunst, namelijk Carlie Spruijt en Eva Opperman met de voorstelling ‘Heimweeën’.

Met hun tweede theaterprogramma laten zij zien en horen dat ze veel in hun mars hebben. Dankzij een evenwichtige verhouding tussen humor en ernst, oppervlakkigheid en poëzie trekken ze hun publiek gemakkelijk mee tijdens hun spel met de tijd van nu tegenover de tijd van toen. De tegenstelling tussen de harde, serieuze volwassenheid en de magische, fantasierijke kindheid nodigt uit tot zelfreflectie bij de toeschouwer: meedenken over de eigen jeugd en de zo herkenbare kinderlijke spanninkjes, maar zich ook verwonderen over het verdwijnen daarvan. Wanneer ruilden we het goedheilig ontzag voor Sint in voor sarcastische gedichtjes over karaktertrekjes van familieleden? Hoe maakte de stille bewondering voor de knappe meester van groep 8 de overgang naar de eerste, echte verliefdheid op die basketballer van vijf VWO? Daar sta je dan, als volwassene. Spelen is kinderachtig geworden, alles moet met overwicht en met verstand worden uitgevoerd. Maar niet voor Spruijt en Opperman! Genietend van aantrekkelijke liedjes, in uitstekende tweestemmigheid uitgevoerd als ondersteuning voor de eigenzinnige, soms hilarische acts mag het publiek een avondje onbekommerd meeleven met de ‘heimweeën’ van Carlie en Eva. Kijk voor kaartjes op

www.theaterdestoomfabriek.nl

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.