Sportclub Lemele gaat d’r op en d’r over tegen Heracles

0244311_sc_lemele_2.jpg
Sportclub Lemele speelde in Almelo in de oranje uitshirts en won verrassend van topper AVC Heracles. Op de achtergrond de klassieke houten Engelse tribune.

ALMELO – Sportclub Lemele verloor in de Regge-derby niet alleen de wedstrijd, maar ook de betrouwbare sluitpost Ruan Weelink. MVV ’69 uit het naburige buurtschap Marle ging op Zandeinde met de volle poet aan de haal (1-3). Punten o zo belangrijk om het ultieme doel, zijnde plaats zes op de ranglijst, maar hoe hoger hoe beter, te bereiken. MVV ’69 en ook een week eerder BZSV de Blauwwitters mogen worden gekenschetst als regelrechte concurrenten in dat streven. De ploeg van Harry Warmelink gaf twee keer achtereen niet thuis en zag daarmee de taakstelling ietwat vervagen, al blijft deze kaarsrecht overeind staan. Tegenstander Heracles heeft hogere ambities. Tot een week terug nog ongeslagen, waarna het de eerste knockdown uitgedeeld kreeg van ‘buurman’ ASV ’57, die en passant de meest begeerde positie op de ranglijst overnam van ‘de Eksters’. Lemele op bezoek bij Heracles. Niet de profafdeling in Erve Asito, maar de amateurs, op de heroïsche locatie aan de Bornsestraat, waar de klassiek houten tribune in Engelse stijl bewaard is gebleven. Op voorhand een inspirerend strijdtoneel.

Het is toch een raar ploegie dat Lemele. Of raar, laten we het houden op onvoorspelbaar. Verliezen van de mindere goden in 4F, maar top tegen de veronderstelde topploegen. Zoals Heracles. Tot voor een week terug nog ongeslagen. De Almeloërs schoten deze competitie als een speer uit de startblokken. Het bescheiden geklasseerde Lemele was de bananenschil waarover de ploeg van Martijn Wessels lelijk over uitgleed, in een zeker qua scoreverloop sensationele pot. Met op doel Bram Zandman, die de voorlopig uit de running liggende Weelink prima verving zag het er aanvankelijk niet goed uit. Jelmer Kleinjan had weliswaar met een wereldgoal (een afstandsraket in de kruising) de openingsgoal van de thuisclub teniet gedaan, maar vlak voor en pal na de thee liep Heracles weg naar 2 en 3-1. “Toch waren we geen moment in paniek”, vertelde Remon Kleinlugtenbeld na afloop. “Voorin en op het middenveld hebben ze goede spelers lopen, maar wij waren met onze snelle buitenspelers constant dreigend en kregen ook kansen.” Een van die buitenspelers, Kleinjan hadden we al genoemd. Zijn maatje aan overkant, Yoran Bakhuis nog niet. Hij is het die voor de ploeg van Warmelink de aansluiting voor zijn rekening neemt. Als ‘de kleine Bakhuis’, Melvin de schade repareert gaat het meegereisde publiek achter de ploeg staan. De twaalfde man heeft deze middag een meerwaarde. “Het werd een vechtwedstrijd, maar de kansen waren voor ons. Uiteindelijk een terechte overwinning voor ons vind ik.” ‘De grote Bakhuis’ zet de bezoekers voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Heracles probeert er nog een puntje uit te peuren, maar dat pakt averechts uit. In het uiterste puntje van de wedstrijd doet Tim (op) Schotman zijn naam eer aan en tekent voor de 3-5 eindstand.
Stand 4F: Bornerbroek 7-19, ASV ’57 8-19, Heracles 8-18, SV Rijssen 8-17, Lemele 8-11, Voorwaarts 8-10 (16-18), MVV ’69 8-10 (9-12), Mariënheem 8-10 (11-19), Daarle 8-9, Blauwwitters 8-6, SVV ’56 8-4 en Sportclub Rijssen 7-3. De wedstrijd Bornerbroek-Sportclub Rijssen (gestaakt bij tussenstand 1-0) is niet in de ranglijst meegenomen.

Sportclub Lemele gaat zaterdag op bezoek bij Sportclub Rijssen. Op sportcomplex de Koerbelt staat de aftrap gepland om half drie.

Verslag: Willem Lampe

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.