Sportclub Lemele blijft hardnekkig punten morsen tegen ‘de kleintjes’

0244888_Lemele_-_Harry_Warmelink.jpg
Harry Warmelink, trainer van SC Lemele, moest in het duel tegen hekkensluiter SC Rijssen genoegen nemen met een 3-3 onbeslist.

RIJSSEN – Op basis van de ranglijst ben je geneigd te zeggen dat Sportclub Lemele moet winnen van hekkensluiter Sportclub Rijssen. Maar, in de liefde en in het voetbal telt geen logica. Komt bij: het gezelschap van trainer Harry Warmelink laat de steken vooral vallen tegen de clubs uit het rechterrijtje, zeg maar de ranglijst technisch gezien mindere goden van 4F. Een vreemd verschijnsel, lastig te verklaren, er bestaat geen medicijn tegen en psychologen zullen er hun brein op suf piekeren. Maar goed, het is wat het is. Laten we er niet van in de war raken, zoals gezegd voetbal laat zich niet voorspellen, daarom houden we het maar eventjes bij wens en verwachting uitspreken. Met een zege op De Koerbelt zet Warmelink met zijn club een volgende juiste stap in het voltooien van de missie: een plaats bij de eerste zes van 4F en daarmee handhaving. Drie punten, niks meer, maar zeker niks minder! Dat moest dan wel gebeuren zonder vaste waarde Remon Kleinlugtenbeld, wiens naam vanwege een teenblessure ontbrak op het wedstrijdformulier.

Lemele op karwei bij de club met witte shirt en de rode V, welke dit seizoen meer in het teken staan van Verliezen, dan van Victorie. Maar goed, deze middag was het voor sportclub Rijssen van beide V’s niks. Er rolde een 3-3 onbeslist uit. Gevraagd om een toelichting blijft het eventjes stil, daarna vat Warmelink het kort, maar allesomvattend samen met de term ‘moeizaam’. “Hetzelfde verhaal als tegen Marle en BZSV”, blikt de keuzeheer van Lemele terug. “We zijn niet stabiel genoeg om onze wil op te leggen. Onze kracht ligt toch om van achteruit te voetballen en uit te breken. Voorin hebben we met Yoran (Bakhuis, WL) en Jelmer (Kleinjan, WL) twee snelle jongens. Dat spel ligt ons beter. Vandaag peuren we er dan nog een puntje uit en komen twee keer terug vanuit een achterstand. Dat is dan wel weer positief.”

Op de Koerbelt pegelt Kleinjan Lemele vanuit een vrije trap op voorsprong. Desondanks gaat de ploeg van Warmelink met 2-1 achter richting thee. Het venijn zit in de staart van het duel. Yoran Bakhuis maakt gelijk, maar even later moeten de bezoekers opnieuw in de achtervolging. Warmelink (de trainer) heeft in een alles of niets poging zijn naamgenoot Steven ingebracht. Lemele gaat pompen. Het is ‘vrouwen en kinderen eerst’ bij de thuisclub, die dicht bij een daverende verrassing is. Lemele gaat pompen. De ene na de andere bal zeilt richting rode zone en jawel, daar is-ie! Warmelink (de speler) stelt zijn trainer niet teleur en knikt zijn club in extremis naar 3-3. Nou ja, een welbekend gezegde dicteert niet voor niets ‘beter een half ei, dan een lege dop’.
Stand 4F: Bornerbroek 8-22, ASV ’57 9-22, Heracles 9-18, SV Rijssen 9-17, Lemele 9-12 (23-20), Daarle 9-12 (19-27), Voorwaarts 8-10, MVV ’69 9-10 (10-15), Mariënheem 9-10 (11-23), SVV ’56 9-7, Blauwwitters 8-6 en Sportclub Rijssen 8-4.
De wedstrijd Bornerbroek-Sportclub Rijssen (gestaakt bij tussenstand 1-0) is niet in de ranglijst meegenomen.
Sportclub Lemele ontvangt zaterdag SVV ’56 uit Sibculo. Op Zandeinde wordt om 14.30 uur afgetrapt, maar mogelijk wordt de aanvangstijd vervroegd, om tijdig voor de buis te kruipen voor de wedstrijd Nederland versus Quatar. Raadpleeg voor de juiste tijd de clubsite.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.