Silvia Dijk-Horenberg voorgedragen als nieuwe griffier gemeenteraad Ommen

OMMEN – Silvia Dijk-Horenberg wordt voorgedragen als nieuwe griffier van de gemeenteraad van Ommen. Het voorstel om haar aan te wijzen wordt in de gemeenteraad van 24 november besproken. Wanneer de gemeenteraad heeft ingestemd met haar aanwijzing, zal Dijk-Horenberg op 1 januari 2023 beginnen met haar nieuwe functie. Tot die tijd blijft Dick van der Harst de functie op interim basis vervullen.

Silvia Dijk-Horenberg is 50 jaar en heeft ruime ervaring bij in de lokale democratie. Ze heeft ruime ervaring met leidinggevende en adviserende functies bij verschillende gemeentes, waaronder Ommen. In 2019 maakte ze heel bewust de overstap naar het griffier vak als plaatsvervangend griffier in RijssenHolten. Op dit moment is Dijk-Horenberg raadsadviseur in de gemeente Almelo.

Ambitie en stappen vooruit

Ze kijkt echt uit naar haar overstap naar Ommen. “De raad van Ommen heeft ambitie om stappen vooruit te zetten, zowel inhoudelijk als procesmatig. De gelegenheid die geboden wordt om naast zorgvuldige ondersteuning van het besluitvormingsproces ook vernieuwing door te voeren, maakt mij erg enthousiast!”

Eerste adviseur

De griffier is de eerste adviseur van de gemeenteraad. Ze staat de volksvertegenwoordigers van Ommen met raad en daad bij. “We zien er naar uit om te bouwen aan een efficiënte en moderne gemeenteraad en griffie,” aldus Henri Mors, voorzitter van de werkgeverscommissie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.