Politiek Verwoord: CDA

0244889_Erik_Veurink2_-_CDA_Ommen.jpg
.

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Erik Veurink van het CDA aan het woord.

In november hebben we als gemeenteraad van Ommen weer een sluitende begroting mogen vaststellen in de zogeheten ‘begrotingsraad’. Deze begrotingsraad wordt veelal gezien als het jaarlijks politiek hoogtepunt van de gemeentelijke politiek, omdat naast de bespreking van de financiën ook de plannen voor de komende jaren worden besproken. Conclusie is dat Ommen er financieel goed voor staat en dat is uiteraard altijd een prettig gegeven. Ondanks dat een gezonde financiële huishouding een belangrijk uitgangspunt is, merkte ik in mijn eerste begrotingsraad dat de uitdagingen waar we met z’n allen voor staan centraal stonden. Of we het nu hebben over de oorlog in Oekraïne, de stikstofcrisis, de vluchtelingencrisis of de hoge inflatie door met name de explosief gestegen energieprijzen, we worden er allemaal (in meer of mindere mate) mee geconfronteerd.

Energie-armoedefonds

Voor menig inwoner van Ommen is het in de huidige tijd best lastig om financieel de ‘eindjes aan elkaar te knopen’, waardoor het best dubbel voelt om in Ommen een begroting vast te stellen met een uitstekende financiële positie zoals eerder aangegeven. Dit is voor het CDA dan ook aanleiding geweest om het initiatief te nemen om met bijna de voltallige raad een motie in te dienen om een energie-armoedefonds in te stellen waar inwoners van Ommen een beroep kunnen doen die door de hoge inflatie en energielasten in acute problemen dreigen te komen. Een ander belangrijk onderwerp betrof de jeugd- en ouderenzorg. Het is goed te zien dat hier de komende jaren extra in wordt geïnvesteerd, waarbij het voor het CDA wel belangrijk is om inzichtelijk te maken wat deze investeringen opleveren en wat de inwoners hiervan merken. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit van de dienstverlening van de gemeente Ommen aan de inwoners en bedrijven. Hier vinden extra investeringen plaats in de vorm van personeelsuitbreiding en ook hiervoor wil het CDA nadrukkelijk op de hoogte gehouden worden wat de inwoners en bedrijven hiervan merken.

Werkbezoek

Uiteraard vormde wonen en woningbouw ook een belangrijk onderwerp. Ook in Ommen is er een nijpend woningtekort. Plan is om tot 2030 minimaal 650 woningen te bouwen in Ommen en de kleine kernen in alle categorieën. Dus zowel starterswoningen, sociale woningbouw, seniorenwoningen alsook het midden- en hogere segment. Door accenten te leggen in deze categorieën kan de doorstroming weer op gang worden gebracht, wat absoluut noodzakelijk is om iedereen weer in staat te stellen een woning te vinden die bij die persoon of huishouden past. In dat kader heeft het CDA ook een werkbezoek gebracht aan Woningstichting Vechtdal Wonen. Zij hebben immers een heel belangrijke rol in de realisatie van bovengenoemde woningbouw voor huurders. Een bijzonder leuk en nuttig werkbezoek, waarbij met name duidelijk werd dat zij zich inzetten om iedere huurder een thuis te kunnen bieden dat bij hen past.

Erik Veurink
Fractievoorzitter CDA Ommen

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.