Politiek Verwoord: CDA

0244165_Mirjam_Veldkamp-Bot_CDA_Dalfsen.jpg
.

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Miriam Veldkamp-Bot van het CDA aan het woord.

Over lijntjes, lontjes en luisteren

Het verschil zit ‘m in kleine dingen. Clichè, maar wel een waarheid als een koe! Ik merk het in het ziekenhuis waar ik werk, maar ook in de CDA-fractie waar ik sinds de zomer deel van uitmaak. In de hectiek van de dag toch nét even dat praatje maken of appje doen. Oprechte belangstelling hebben voor de ander, samen even stilstaan bij wat er is gebeurd. Dan denk ik aan die ene patiënt die verder moet na een hartinfarct; plots staat de wereld op z’n kop. Niemand kan die zorgen wegnemen, luisteren is dan het enige wat je kunt doen. Luister naar de frustratie van boeren, zorgen van ondernemers, vragen van de jeugd.

Hoe dan?

Het begint bij ons thuis al aan de eettafel: bijna alle politieke smaken zijn vertegenwoordigd en dat zorgt regelmatig voor pittige discussies. Allemaal prima, maar naar elkaar luisteren is wel de voorwaarde om mee te mogen doen! Dat is ook de insteek die we als CDA Dalfsen hebben: luisteren naar de inwoner, we respecteren elkaar in de raadzaal en proberen als coalitiepartij in te zetten op een breed gedragen akkoord. Het gaat niet om het scoren met vluchtige oneliners. We gaan voor een gemeente Dalfsen waar het nu en in de nabije toekomst goed wonen, werken en leven is! Als CDA Dalfsen ontvangen we op de donderdagavond inwoners op ons fractiespreekuur. Dit doen we naast alle lijntjes die we zelf als commissielid of raadslid al hebben in de kernen. De CDA-fractie heeft een gemêleerde samenstelling, zo denken we een aardige afspiegeling te zijn van de Dalfser samenleving.

Wat u nog niet wist..

Ik woon met mijn man en onze vier kinderen in Hoonhorst, werk in het Deventer Ziekenhuis en ga naar de kerk in Dalfsen. Ik ben dankbaar voor de vrijheid van meningsuiting: op 9 december kunt u weer brieven schrijven voor Amnesty International in de Trefkoele. Dankbaar voor onze democratie: 15 maart de provinciale Statenverkiezingen; maak vooral gebruik van uw stemrecht. En we hebben een sociaal stelsel voor inwoners die dit echt nodig hebben. Samen Doen in Dalfsen legt uit hoe wonen, werken en geldzaken in onze gemeente geregeld zijn. Dit alles in een prachtige omgeving waar je noaberschap dichtbij hebt en een trui nog op zicht mee naar huis kan krijgen!

Zo gezegd, zo gedaan..

We komen er niet met grote ego’s en een vlotte babbel. Investeren in elkaar voor de lange termijn, dat is ons devies. Ik quote een hoogbejaarde inwoner van Dalfsen die zijn geheim voor een gelukkig leven verklapte: tevreden zijn! Cliché, maar een waarheid als een koe! Ik zet mij in, als CDA-raadslid, door te luisteren en te vertegenwoordigen: lokaal korte lijntjes in plaats van een kort lontje!

 

Miriam Veldkamp-Bot
CDA-raadslid Dalfsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.