Ommen start Donkere Dagen Offensief

0244847_burglar-37183811920.jpg
.

OMMEN – De gemeente Ommen is afgelopen week begonnen met het jaarlijks terugkerende Donkere Dagen Offensief. Dit is een actie om, in samenwerking met de politie Vechtdal, inwoners te attenderen op voorzorgsmaatregelen waarmee ze inbraken kunnen voorkomen.

“Het aantal inbraken in Ommen is op zich heel beperkt en we hebben ook niet te maken gehad met grote inbraakgolven”, weet burgemeester Hans Vroomen, “maar in de winterperiode, ruwweg van november tot maart, vinden wel relatief veel inbraken plaats. Logisch, want inbrekers profiteren graag van de lang aanhoudende duisternis. Daarnaast heeft inbraak, los van de eventueel gestolen spullen, een grote impact op het veiligheidsgevoel van bewoners.”

Maatregelen

Naast een paginagrote advertentie op de gemeentelijke pagina’s in het Ommer Nieuws zullen wijkagenten en BOA’s inwoners de komende tijd gericht attenderen op maatregelen die ze kunnen nemen om inbraak te voorkomen. Ook studenten van MBO-scholen worden hiervoor ingezet. De witte voetjesactie van enkele jaren geleden, waarbij agenten onaangekondigd langskwamen om inwoners te wijzen op eventuele inbraakgevoelige punten van hun woning, keert overigens niet terug. “We hebben gemerkt dat niet iedere inwoner dat als prettig heeft ervaren”, aldus Vroomen.

Tekst: Hans Keesmaat

Foto: Pixabay.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.