Mantelzorgwaardering 2022 aan te vragen vanaf 1 december

Gemeente Dalfsen waardeert inzet van de mantelzorgers met ‘Mantelzorgwaardering 2022’

DALFSEN – De gemeente Dalfsen is blij met inwoners die zich als (jonge) mantelzorger actief inzetten voor bijvoorbeeld familieleden, vrienden en buren en daarmee ook voor de samenleving. Daarom deelt de gemeente ook voor dit jaar weer een Mantelzorgwaardering uit. Levert u of één van uw naasten mantelzorg aan een inwoner van Dalfsen of krijgt u als inwoner van Dalfsen ondersteuning van een mantelzorger? Meld uzelf of deze persoon tot en met 28 februari 2023 aan voor de mantelzorgwaardering 2022 via het aanmeldformulier op www.dalfsen.nl/mantelzorgwaardering.

De waardering wordt voor mantelzorgers vanaf 12 jaar in alle kernen in de vorm van lokale ondernemersbonnen aangeboden. Jonge mantelzorgers in de leeftijd tot 12 jaar kunnen ook aangemeld worden. Zij worden dan aangemeld voor een leuke activiteit.

Wanneer ben je mantelzorger

De gemeente Dalfsen vindt het belangrijk dat alle mantelzorgers zich aangesproken voelen, zowel jong als oud, maar wanneer is iemand mantelzorger? Wethouder Uitslag: “Mantelzorg is alle onbetaalde hulp aan iemand die hulp nodig heeft door een persoon uit zijn of haar directe omgeving. Dit gaat verder dan de hulp die normaal gesproken verwacht mag worden van een partner, ouder, inwonende kinderen of vrienden. Het gaat om hulp en zorg aan iemand die dat nodig heeft en van deze hulp afhankelijk is. Hulp aan mensen zonder gezondheidsbeperkingen, zoals oppassen op gezonde (klein)kinderen of af en toe boodschappen doen voor de buurvrouw of oma, valt niet onder mantelzorg.”

Geen internet

Geen internet? Dan is het mogelijk om bij de Infopunten in Nieuwleusen, Lemelerveld en Dalfsen en in het gemeentehuis in Dalfsen het online formulier in te vullen. Bij de Infopunten is tijdens de openingstijden iemand aanwezig die kan helpen bij het invullen van het formulier.

Moeite met mantelzorg

De gemeente merkt dat mantelzorgers zich soms zó inzetten voor hun naaste, dat zorg wel erg zwaar wordt. Dan is het goed om als mantelzorger aan de bel te trekken. Mantelzorgers kunnen voor ondersteuning terecht bij het mantelzorgteam van Saam Welzijn via telefoonnummer 0529 793013 of stuur een mail naar info@saamwelzijn.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.