Invallers Flim en Mulder schieten FC Ommen naar de volle buit

0244312_FC_Ommen_-_Mulder_2.jpg
Invaller Wesley Mulder bezorgde FC Ommen de volle winst in de slotfase van het duel tegen v.v. Hattem.  

HATTEM – De ontmoeting v.v. Hattem versus FC Ommen is een confrontatie tussen stokoud en piepjong. Klinisch gezien. De historische club uit het dorp van de wereldberoemde tekenaar Anton Pieck is opgericht op de eerste dag van mei in het gedenkwaardige jaar 1918 en is de trotse houder van een koninklijke erepenning. De fusieclub uit de Parel van het Vechtdal is groen als gras en zag het levenslicht op 1 juli 2021. Hattem was in het seizoen 80-81 van de vorige eeuw zelfs hoofdklasser. Ajax, Feyenoord en ook
buitenlandse topclubs wisten in het verleden de weg te vinden naar het lommerrijke sportpark ’t Achterveen, dat een grasmat had welke de vergelijking met een biljartlaken moeiteloos kon doorstaan. Maar roem is vergankelijk. Anno 2022 is de historierijke club sportief en in getal ingehaald door Hatto Heim, jarenlang ‘het kleine broertje van’, de club van de Cocksianen.

Net als veel andere clubs maakte Hattem bijna tien jaar terug de switch van de zondag naar de zaterdag als speeldag. Een weetje vooraf: Hattem is weliswaar stokoud als club, maar in de selectie van trainer Herman Oosterhaar wemelt het van de milleniumkids, jochies geboren na het jaar 2000. Op ’t Achterveen stonden twee ploegen tegenover elkaar die weten dat besmetting op de loer ligt. Beide ploegen bivakkeren op de ranglijst in de rode zone, welke aan het eind van de rit verwijst naar de barrage, zijnde de p/d-tombola. Dat riskante avontuur ga je liever niet aan. Een slechte dag, een arbitrale dwaling of domme pech en je duikelt naar de vierde klasse. Maar vergeet dit rampscenario. Doemdenken is niet op z’n plaats. FC Ommen laat week in, week uit acceptabel spel zien, wordt nooit kansloos weggespeeld, maar het doorbijten gebeurt vooralsnog met een kermisgebitje van rubber, een dodelijke beet blijft te vaak uit. Het is wachten op de ommekeer. Dat de innig verlangde wederopstanding moge beginnen op ’t Achterveen! Bingo! Het waren de invallers die de kassa deden rinkelen voor de bezoekers uit het Vechtdal.

“Het klinkt misschien vreemd, maar dit was qua veldspel een van onze mindere wedstrijden”, analyseerde Heskamp na afloop. “Maar natuurlijk ben ik blij. Uiteindelijk gaat het om het resultaat.” In Hattem dreigt het fout te gaan als Floris Besseler de thuisclub nog voor de onderbreking op voorsprong brengt. Heskamp grijpt halverwege in en gunt Sydney Flim speeltijd. De jonge invaller bedankt zijn trainer op passende wijze en brengt vanuit zijn eerste balcontact de ploegen op gelijke hoogte. “Ja, dan val je lekker in”, bevestigt de oefenmeester uit Meppel. “Na de 1-1 kon het beide kanten op, maar gelukkig zat het eindelijk een keer mee.” Het was een andere invaller die kort voor tijd de Tenax-brigade naar drie punten schiet. Met nog een paar minuten op de klok zet Wesley Mulder een solo in. De technicus stuurt ene mannetje of vier, vijf het spreekwoordelijke bos in en rondt zijn actie in stijl af, 1-2. Dat mag je wel zeggen: deze middag een gouden handje van wisselen die Heskamp.

Heskamp ging van start met: Stefan Kortman, Nick Runhart (aanvoerder), Frank Merjenburgh, Robin Meijerink, Ramon Schuldink, Milan Pierik, Jorn Hekman, Maarten Bel, Jesse de Lange, Marvin Veerman en Tom Simons. Sydney Flim, Wesley Mulder, Maarten Schoemaker en Floris Mensinga kregen als invaller
speelminuten.

Stand 3C: Dieze West 7-19, Heerde 7-18, Rouveen 7-13, VHK 8-13 (18-17),
Zwolsche Boys 8-13 (9-11), Lutten 7-12, Olympia ’28 8-10, FC Ommen 7-9
(10-8), ASC ’62 7-9 (10-18), Hattem 7-7, Dedemsvaart 7-6, Hardenberg ’85 8-6
en Avereest 8-5.

Zaterdag speelt FC Ommen thuis tegen Lutten. Op Westbroek wordt om half drie
afgetrapt.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.