Hoe verlaag je de kosten van je renovatie?

(Ingezonden mededeling)

Bij woningrenovaties is het altijd moeilijk om een budget te bepalen. Het plannen van de renovatie is net zo belangrijk als het inrichten van je huis met een mooie design salontafel. Het is moeilijk om te voorkomen dat je meer uitgeeft aan een project dan je wilt. Je kunt de kosten verlagen zonder in te boeten aan kwaliteit door strategisch na te denken over het ontwerp, de materialen en de planning van het project. In dit artikel lees je meer over verschillende benaderingen, van de meest significante tot de kleinste.

Koop je artikelen zorgvuldig

Oriënteer je vroegtijdig al op de verschillende mogelijkheden bij de bouwmarkt. Zo kun je misschien voor, tijdens en na de renovatie noteren wat je wel en niet nodig hebt. Je wilt bijvoorbeeld een zeil kopen om je vintage dressoir tijdens de verbouwing af te dekken. Bedenk echter of je de dingen echt nodig hebt of niet. Je wilt zeker geen geld uitgeven aan iets dat je later niet gebruikt. Verwerf een goed begrip van wat je wenst op het gebied van armaturen en apparaten, evenals de prijzen van dergelijke artikelen. Als je niet meteen helemaal duidelijk bent over wat je wilt, ben je genoodzaakt om te vertrouwen op een schatting van je aannemer. Je moet echter weten dat het idee van de aannemer over wat acceptabel is, heel anders kan zijn dan die van jou. Je wilt bijvoorbeeld een achterwand van glastegels, maar de aannemer heeft je in plaats daarvan een offerte voor keramische tegels gegeven. Onthoud dat dit geen meningsverschil is. Je kunt altijd met je aannemer praten over andere opties.

Tweedehands spullen kopen

Je kunt naar een tweedehands winkel gaan om dingen te kopen die je nodig hebt voor je huis. Je kunt misschien twee pallets betonblokken krijgen voor een prijs die goedkoper is dan het kopen van nieuwe. Misschien krijg je zelfs design eetkamerstoelen voor de helft van de oorspronkelijke prijs. Je kunt deze items uit de inventaris van het bedrijf halen. Op deze manier kun je verkeerd bestelde, aangepaste artikelen en verse overstock krijgen. Die hebben ze allemaal duidelijk niet meer nodig. Hoewel je op deze manier veel geld kunt besparen, moet je echter niet te veel hopen op zo’n veiling. Je zult met andere mensen moeten bieden en de kans bestaat dat je het bieden niet wint.

Doe geen onnodige taken

Verplaats de gootsteen niet in de keuken of het toilet als je budget beperkt is en als het niet dringend is. De verplaatsing van dit soort dingen vormt vaak het grootste deel van de kosten. Dit komt omdat het verplaatsen van zowel de gootsteen als het toilet extra loodgieterswerk vereist, wat zeker niet gemakkelijk en goedkoop is. Als er echter om dringende redenen aan je gootsteen en badkamer moet worden gewerkt, zoals slecht verslechterende leidingen, kun je deze kans grijpen om naast het vervangen van de leidingen ook de gootsteen en badkamer te renoveren. Dit levert op termijn financiële voordelen op.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.