Fusiebespreking ASC’62 en S.V. Dalfsen komen op gang

DALFSEN – Voetbalverenigingen ASC’62 en S.V. Dalfsen hielden afgelopen woensdag gelijktijdig hun jaarlijkse algemene ledenvergadering. Naast de reguliere agendapunten werden de resultaten van de onderzoekscommissie (Toekomst Voetbal in Dalfsen) gepresenteerd.

Bij beide verenigingen was er een goede opkomst. Bij zowel ASC’62 als bij S.V. Dalfsen bleek dat 2/3 voorstander is van een fusie. De onderzoekcommissie schetste drie scenario’s. Een fusie op korte termijn (seizoen 2024/2025), fusie op langere termijn (2026), of alles bij het oude laten.

Zorgvuldigheid

De tussenliggende tijd wordt gebruikt voor een stuk voorbereiding, het maken van allerlei keuzes en het beter leren kennen van elkaar (cultuurverschillen). De leden zullen hierover steeds worden geïnformeerd en er zullen diverse momenten komen om bij te sturen of om juist een pas op de plaats te maken. “Zorgvuldigheid moet boven snelheid gaan”, aldus de voorzitters van beide verenigingen. Er zijn nog wel een aantal breekpunten. Het gaat in Dalfsen om een zaterdag- en een zondagclub. ASC’62 is een principiële zaterdagclub dat betekent dat de club niet gedwongen kan worden om op zondag te gaan spelen. Maar bij een fusie met de zondagvereniging verliest het deze status en kan het voorkomen dat de fusieclub in het geval van een uitwedstrijd, op zondag moet spelen.

Clubgebouw

“Daar zitten meer verenigingen mee”, meldt de onderzoekscommissie. “Maar in overleg zou er bijvoorbeeld ook op een vrijdagavond gespeeld kunnen worden.” S.V. Dalfsen wil los van het eerste team het voetballen op zondag zoveel mogelijk behouden. Een ander struikelblok vormt het clubgebouw. Uitgangspunt moet een gezamenlijk gebouw zijn, is de mening van de leden. Uiteindelijk zullen de leden van zowel ASC’62 als van S.V. Dalfsen in een bijzondere ledenvergadering met 2/3 meerderheid moeten instemmen met een definitieve fusie. Zo’n vergadering zal naar verwachting eind 2024 worden gehouden. “De lat ligt hoog en er zal nog heel wat water door de Vecht stromen voordat de eventuele fusie een feit is, maar we willen het beste voor de voetbalsport in Dalfsen”, aldus beide voorzitters.

Tekst: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.