FC Ommen heeft niets te duchten van Lutten

Met een fraaie en bekeken kopbal zet Marvin Veerman FC Ommen op 2-0 in de thuiswedstrijd tegen Lutten.

OMMEN – Yves Geluk, het alter ego van Guus Geluk, kreeg in Hattem een flinke knipoog van Vrouwe Fortuna. Hè, hè, mag het een keer, eindelijk viel het kwartje voor FC Ommen de goede kant op. Yves Heskamp was uitermate content met het resultaat, maar toonde realisme door te bekennen dat het voetballend een van de mindere wedstrijden was van zijn FC Ommen.

Dat doelman Stefan Kortman de grote uitblinker was op ’t Achterveen, in het dorp van tekenaar Anton Pieck, is wellicht een teken aan de wand. Desalniettemin drie welkome punten op het conto erbij voor de fusieclub uit Ommen en gelijk een klein sprongetje op de ranglijst. Weg van de besmette plekken. Tegenstander SC Lutten heeft een minder strakke band om de nek. De club van trainer Sander van de Lustgraaf kent een zorgeloos bestaan in klasse 3C. Dobbert onbekommerd buiten de gevarenzone in de middenmoot. Sprokkelt tijdig de puntjes bijeen en wist een week eerder koploper Heerde de eerste schade van dit seizoen toe te brengen. De equipe uit het keiendorp liet zich in voorgaande onderlinge confrontaties kennen als een stug en weerbarstig gezelschap, met twee gluiperige sluipschuttertjes (Veltink en Kosse) en daartussen de altijd en overal scorende ‘Brandaris’ Frank Altena. Doordat Altena een week eerder tegen Heerde rood ontving, en dientengevolge gesanctioneerd moest toekijken, was de gevarendriehoek ontdaan van zijn meest fatale puntstuk. Winst en de FC is een eind op weg om het avontuur in 3C wat vrijblijvender en wat meer onbekommerd te maken.

Als er een excellente galavoorstelling van was gemaakt had de ploeg van Heskamp met 7, 8-0 de kleedkamer opgezocht. Dat zat er wel degelijk in. Nu bleef het bij een mooie en prima 4-0. Verdiende overwinning. Niks op af te dingen. En Kortman de nul, altijd prettig voor een keeper. Voor Lutten viel deze middag niets te halen op Westbroek. Halverwege het eerste bedrijf begon het feest. Tom Simons nam het voortouw. Eerst een strak schot net over de deklat, net als een slim lobballetje, het volgende gevalletje van ‘bijna’ en vervolgens, jawel, ook op Westbroek is drie keer scheepsrecht. Een slalom á la Alberto Tomba is zijn beste jaren, het hoekje dat overbleef was piepklein, maar de Derbystar paste er precies tussen, 1-0. Als Marvin Veerman nog voor de onderbreking een corner van Jesse de Lange met een fraaie boog over doelman Santing knikt dreigt een vrolijke middag op het sportpark in Ommen-Oost. Lutten heeft het niet deze dag en wordt overlopen. Moet er toch eventjes gezeurd worden? Oké, de 3-0 bleef te lang in de lucht hangen en viel pas een kwartier voor tijd. Maarten Bel mocht het speltuig binnentikken, nadat de lichtvoetige Simons de afweer van Lutten weer es voor schut had gezet. De voorstelling wordt voorzien van een vergulde rand als Simons vanaf een metertje of twintig voor de kist van doelwachter Santing mag aanleggen. Zonder geluk vaart niemand wel. Ook Simons niet. Het is kets, kets en via twee verdedigers stuitert de bal voor de vierde keer achter de kansloze Santing. De duisternis treedt in. Arbiter Everlo vindt het mooi geweest. Gelukzalig kijken de toeschouwers nog een keer naar het elektronische scorebord: 4-0, niks aan gelogen, niks aan gestolen, op naar een welverdiend biertje.

Heskamp toverde de volgende basis uit zijn brein: Stefan Kortman, Nick Runhart (aanvoerder), Frank Merjenburgh, Robin Meijerink, Ramon Schuldink (62. Rens van de Wolfshaar), Milan Pierik, Jorn Hekman (76. Floris Mensinga), Maarten Bel, Jesse de Lange (76. Maarten Schoemaker), Marvin Veerman (62. Sydney Flim) en Tom Simons.
Stand 3C: Heerde 8-21, Dieze West 8-19, Rouveen 8-16, Zwolsche Boys 8-13, VHK 9-13, FC Ommen 8-12 (14-8), Lutten 8-12 (17-16), Hattem 8-10, Olympia ’28 9-10, Dedemsvaart 8-9 (12-13), ASC ’62 8-9 (11-21), Hardenberg ’85 9-9 en Avereest 9-5.

Zaterdag reist FC Ommen af naar Zwolle. Op sportpark Het Hoge Laar is koploper Dieze West de tegenstander. Aftrap: 15.00 uur.

 

FC Ommen had gedurende de hele wedstrijd veel druk op het doel van Edwin Santing, de sluitpost van Lutten.

 

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.