Een esthetische vloer voor je bedrijfsruimte

(Ingezonden mededeling)

Wil je de betonnen vloer in je bedrijfsruimte opnieuw inrichten? Het is niet nodig om een nieuwe vloer te installeren. Je kunt eenvoudig gietvloer coating aanbrengen. Deze vloercoating kan een saaie vloer omtoveren tot een esthetische vloer. De gietvloer bestaat uit twee soorten materialen: polyurethaan en epoxy. Elk materiaal biedt zijn eigen voor- en nadelen. Ook bieden ze verschillende looks. Daarnaast zijn gietvloeren verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een glanzende of matte afwerking. Welk type gietvloer is dan ideaal voor je bedrijfspand? De onderstaande uitleg helpt je om de beste te kiezen

Polyurethaan vloercoating

Polyurethaan is een soort snel uithardende hars. Dit materiaal wordt vaak gebruikt voor verschillende doeleinden. De meest voorkomende toepassing van dit materiaal is voor vloercoating. Het wordt echter ook gebruikt voor resin art. Deze kunst wordt meestal toegepast op een tafelblad om het uiterlijk ervan te verbeteren. Polyurethaan is een harde en duurzame afwerking die je beton langdurig beschermt. Het is een geweldige keuze voor high-traffic gebieden, omdat het minder snel krassen of deuken dan andere soorten coatings. Polyurethaan vloeren bieden een glad oppervlak dat niet houdt vuil of vlekken zo gemakkelijk als andere afwerkingen. Dit type vloercoating wordt voornamelijk gebruikt om vloeren te beschermen tegen vocht en vlekken. Het wordt vaak gebruikt in high-traffic gebieden zoals keukens, badkamers, en gangen. Polyurethaan coatings zijn verkrijgbaar in een breed scala van kleuren, texturen en afwerkingen, zodat je kunt kiezen voor degene die het beste past bij je stijl.

Epoxy coating

Een ander type gietvloeren is epoxy coating. Epoxy coatings zijn duurzamer en bieden een betere waterbestendigheid dan polyurethaan coatings. Het is ook beter bestand tegen chemicaliën als bleekmiddel of ammoniak dan polyurethaan. Deze coating is dus geschikt voor fabrieken en werkplaatsen. Ze zijn doorgaans ook duurder om aan te brengen dan polyurethaan coatings. De epoxy coating bestaat uit twee materialen: epoxyhars in de vorm van een vloeibare basis en vloeibare verharder. Voordat je deze twee vloeistoffen op de betonvloer aanbrengt, moet je ze met elkaar mengen. Zo zal de chemische reactie plaatsvinden. Hierdoor zal de vloeistof sneller uitharden. Het resultaat van het aanbrengen van de epoxy is een harde coating die extreem sterk en duurzaam is.

Welk type coating is het beste voor je bedrijfspand?

Voor een werkplaats of fabriek zal een epoxy vloer coating de beste optie zijn. Deze ruimte wordt belast met meer gewicht dan normaal. De vloer moet enorme rekken, zware machines, vorkheftrucks en opslag laden. Je moet er dus voor zorgen dat de vloer bestand is tegen de druk. Het aanbrengen van epoxyhars op je betonnen vloer kan de duurzaamheid ervan garanderen. Deze vloer kan jaren mee. Bovendien zijn epoxyhars vloeren bestand tegen blootstelling aan chemische stoffen. Ze kunnen dus niet gemakkelijk beschadigd raken. Om deze redenen kan epoxyhars de beste optie zijn om de betonnen vloer van je bedrijfspand te bedekken. Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe coating voor de vloer van je bedrijf? Raadpleeg dan dit artikel om de beste beslissing te maken. Je vloer zal er gegarandeerd op vooruit gaan.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.