Bomvolle sporthal verwelkomt Sint en zijn Pieten in Nieuwleusen

0244307_SAM7209_2.JPG
Sint Nicolaas werd door heel veel kinderen verwelkomd bij zijn entree in de sporthal van De Spil.

NIEUWLEUSEN – Vorig weekend deed Sint Nicolaas de kernen Dalfsen en Lemelerveld al aan, maar natuurlijk was hij Nieuwleusen en Hoonhorst niet vergeten. Daar deed hij respectievelijk afgelopen zaterdag- en zondagmiddag zijn intrede.

Dat veel kinderen in Nieuwleusen reikhalzend hadden uitgezien naar de komst van de Goedheiligman, bleek wel uit de bomvolle sporthal van De Spil. Veel jongens en meisjes waren al ruim voor het aanvangstijdstip naar de sporthal gekomen, vaak verkleed als Sint of Piet. Ze moesten nog een tijdje geduld hebben, maar ondertussen werden ze opgewarmd door de vrolijke klanken van dweilorkest De Bruggebloazers uit Balkbrug. Aansluitend verscheen het clownsduo Jet & Joep ten tonele. Zij vermaakten de mensen in de zaal met een voorstelling die toeleidde naar de komst van Sint en zijn gevolg. Net als de danseressen van Studio Ses voerden zij zo de spanning op met een show waarin de staf van de Sint uiteindelijk toch geen toverstaf bleek te zijn. Sint Nicolaas en zijn Pieten namen alle tijd voor de kinderen. Er werden high-fives en boksen uitgedeeld en aansluitend natuurlijk ook pepernoten en ander snoepgoed. Ook gebiedswethouder Jan Uitslag van de partij op het vrolijke feest, om de Sint te assisteren. En nu maar afwachten wat de kinderen over enkele weken in hun schoentje vinden…

Tekst/Foto: Hans Keesmaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.