Wim en Dini Kleinovink-Vowinkel zestig jaar getrouwd

0241281_IMG6302.JPG
Echtpaar Kleinovink-Vowinkel werd thuis door wethouder André Schuurman gefeliciteerd namens de gehele gemeente met hun zestigjarig huwelijk.

LEMELERVELD – Afgelopen week vierden Wim Kleinovink en Dini Vowinkel hun zestigjarig huwelijksfeest.

Wim werd geboren in Den Ham en ging na de lagere school naar de MULO in Ommen. Daarna volgde hij een boekhoudcursus. Hij werkte eerst bij veevoederbedrijf van Driessen in Lemelerveld, daarna bij firma Kuyer in Ommen om vervolgens aan de slag te gaan bij veevoeder bedrijf Jansen. De laatste 24 jaar van zijn werkzame leven was hij boekhouder bij de firma Frijling Banket in Dalfsen. Hij ging op 61- jarige leeftijd met pensioen. Wim was en is nog steeds een actief baasje. Hij was vele jaren penningmeester van de kleuterschool, de buurtvereniging en van de diaconie Hervormde Gemeente in Lemelerveld. Hij gaf vele jaren computerles in Kulturhus de Mozaïek en digitaliseerde alle gegevens van de Openbare Begraafplaats in Lemelerveld. Als grote hobby heeft hij ook film en fotografie.

Houtsnijwerk

Dini werd geboren in Lemelerveld en volgde na de lagere school een naaicursus. Zij had wel graag verpleegster willen worden maar dat ging niet door. Tot haar 45e jaar naaide zij veel voor particulieren en ook voor diverse winkels. Dini was vele jaren collectant voor de Zonnebloem en vele andere goede doelen. Als hobby heeft zij houtsnijwerk. Eenmaal in de week gaat zij daarvoor naar het Kulturhus en maakt de mooiste dingen. In de kamer staan diverse prachtige voorwerpen van haar hand zoals plantenbakken, dienbladen etc. Het echtpaar leerde elkaar kennen op de ‘huwelijksmarkt’ in Eerde, destijds een ontmoetingsplek voor jongeren. Zij wonen al ruim 55 jaar tot grote tevredenheid in hun huidige woning. Het echtpaar kreeg twee kinderen, een meisje en een jongen. Helaas was hun dochter zwaar gehandicapt. Op vijfjarige leeftijd moesten zij de zorg voor hun dochter uit handen geven. Zij werd geplaatst in ’s Koonings Jaght in Schaarsbergen, een woonhuis voor mensen met een beperking. “Achtendertig jaar hebben wij haar daar bezocht”, zegt Dini. Zij overleed op 43 jarige leeftijd. Wethouder André Schuurman kwam het echtpaar thuis aan de Blikman Kikkertweg in Lemelerveld feliciteren met hun diamanten huwelijk namens de gemeente Dalfsen. De bloemen waren al bezorgd. Het feest werd samen met gezin, familie, kennissen en buren gevierd in zaal Reimink in Lemelerveld.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.